Bogdan Bola, deputat: „Ligia Deca, noul ministru al Educației, continuă să-i umilească pe elevi”

Săptămâna trecută, deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei), i-a solicitat public noului ministru al Educației, Liga Deca, să revoce Ordinul nr. 5.379/07.09.2022 emis de Sorin Cîmpeanu pentru aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar, prin care bursele de merit ale elevilor din clasa a V-a și ale liceenilor care fac naveta din mediul rural au fost tăiate.

După comunicarea solicitării publice, joia trecută, Ligia Deca, în prima sa conferință de presă ca ministru al Educației, a declarat că o să se „uite pe ordinul de burse”. „Am auzit din dezbateri, înțelegerea mea este că parțial le rezolvăm cu suma forfetară pe navetă, dar o să mă uit pe partea de burse de merit pentru clasa a V-a”, spune Ligia Deca, urmașa lui Sorin Cîmpeanu la conducerea Ministerului Educației.

La peste 2 săptămâni de la preluarea mandatului, ministrul garantat de Iohannis nu a reușit să citească un ordin care a revoltat opinia publică de o lună de zile. Este cât se poate de evident că doamna Deca a venit complet nepregătită în funcția de ministru, deși viza să ocupe această funcție de ani de zile. Școala a început de mai bine de o lună, iar responsabilii politici sunt incapabili să ia decizii în favoarea copiilor din această țară.

Pentru aceste motive, am solicitat formal ministrului Educației, prin intermediul unei întrebări parlamentare, să îmi transmită dacă a realizat o evaluare de legalitate a Ordinului nr. 5379/2022 și dacă a dispus revocarea acestuia, astfel încât elevii claselor a V-a să primească burse de merit, respectiv elevii care fac naveta din mediul rural să primească burse de ajutor social.

Potrivit HG nr. 1138/2022, bursele se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Așadar, Ministerul Educației este deja într-o mare întârziere cu asigurarea acestor burse”, a declarat deputatul Forța Dreptei Bogdan Bola.

Potrivit procedurilor parlamentare, ministrul Educației are obligația să formuleze un răspuns până la data de 09.11.2022

Urmărește-ne pe:

Doneaza