Ambarcaţiunile care transportă turişti în Delta Dunării trebuie să aibă inscripţionat numărul maxim de pasageri

Căpitănia Zonală Tulcea anunță că această decizie vine în sprijinul turiștilor care vizitează Delta Dunării și care pot refuza să se îmbarce într-o ambarcațiune care transportă mai mulți pasageri, depășind capacitatea maximă prevăzută.

„În scopul ridicării gradului de siguranţă, prin Avizul către Navigatori nr. 45.355 din 17.05.2023, emis de Căpitănia Zonală Tulcea, s-a instituit obligativitatea inscripţionării pe ambarcaţiunile de agrement care fac activitatea de transport persoane în scop comercial, a numărului maxim de persoane admis la bord, astfel încât şi turiştii să poată constata în mod direct depăşirea capacităţii de încărcare şi să poată refuza ambarcarea”, au declarat reprezentanții Căpităniei în cadrul Colegiului Prefectural Tulcea de luni, 24 iulie.

De asemenea, prin acelaşi Aviz către Navigatori s-a instituit obligativitatea afişării pe pontoanele care deservesc ambarcaţiunile respective, a instrucţiunilor minimale privind comportamentul pasagerilor la ambarcare/debarcare şi pe timpul deplasării precum şi a folosirii vestei de salvare.

În perioada 17 iulie-17 august , Autoritatea Navală Română desfăşoară campania de informare şi conştientizare „SOS! Vesta de salvare salvează vieţi”, campanie care are ca scop conşientizarea persoanelor care deţin ambarcaţiuni de agrement şi a pasagerilor privind portul vestei de salvare precum şi acţiuni de prevenire şi control pe linia siguranţei navigaţiei; campania implică şi distribuirea de pliante cu explicaţii privind rolul vestei de salvare.

În ce priveşte purtarea vestei de salvare, persoanele care sesizează nereguli privind purtarea acesteia pot sesiza Autoritatea Navală Română pe tf. 0372419801 sau email: relatiipublice@rna.ro .

Căpitănia Zonală Tulcea reamintește că navigația ambarcațiunilor de viteză în interiorul deltei este verificată de ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Urmărește-ne pe:

Doneaza