Membrii Fundației „Visul Luanei” din București au eliberat în județul Constanța nouă țestoase de uscat dobrogene, din specia Testudo graeca, recuperate din parcurile bucureștene, dar și de la persoane care le țineau ca animale de companie.
Din anul 2014 în cadrul Fundației „Visul Luanei” funcționează Programul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice, program care oferă în regim pro bono îngrijiri medicale de specialitate animalelor sălbatice.
Specialiștii atrag atenția că braconajul și comercializarea țestoaselor sunt strict interzise conform OUG 57/2007. Totodată, aceștia îî îndeamnă pe cei care dețin astfel de exemplare să nu le elibereze în parcuri, unde se pot îneca în lacuri sau pot fi mușcate de câini, ci să le aducă la centrul fundației, unde animalele vor fi testate medical, și, ulterior, reeliberate în mediile lor naturale.
„De multe ori, din necunoștință, atunci când oamenii întâlnesc aceste țestoase în natură decid să le preia considerând că au probleme medicale sau că sunt rătăcite. Din păcate, există și cazurile când oamenii preiau aceste animale pentru a le ține pe post de animale de companie sau pentru a le vinde. Ținem să reamintim că braconajul și comercializarea acestor specii este strict interzisă prin lege conform OUG 57/2007. În urma unei permanente munci de conștientizare și discuții amiabile, Centrul nostru a reușit să convingă persoanele care dețineau aceste țestoase să le predea în scopul reabilitării și reeliberării lor în natură”, se mai arată în comunicatul fundației.
Programul de salvare și îngrijire a animalelor sălbatice al fundației este unul gratuit. Dacă doriți să sprijiniți aceste activități aveți posibilitatea să donați pe siteul fundației.
Sursă foto: fauna.mariancazacu.ro