25.4 C
Constanța
vineri, iulie 30, 2021
AcasăMarea NeagrăVIDEO Românii au liber la mare. Plajele și terasele se redeschid

VIDEO Românii au liber la mare. Plajele și terasele se redeschid

Începând cu data de 1 iunie, românii pot călători liniștiți în afara localității. Tot cu aceeași dată, terasele vor fi redeschise, guvernul impunând o serie de condiții pentru a putea sta la mese.

Toate aceste măsuri fac parte din programul de relaxare treptată a interdicțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Dacă în zona de sud a litoralului românesc operatorii de plaje încă se mai organizează, în nord, în stațiunea Mamaia, aproape toate plajele au fost populate cu șezlonguri, iar la terase se fac ultimele retușuri.

Peste 100 de hoteluri se vor deschide pe litoral pe 1 iunie, altele vor deschide vineri, 5 iunie, când intrăm în minivacanța de Rusalii, moment în care este așteptat primul val de turiști la mare.

La o masa, pe terasă, vor putea sta maximum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor. Personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Cele mai populare

Recent Comments