-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateVictor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, condamnat în dosarul mitei pentru campania lui...

Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, condamnat în dosarul mitei pentru campania lui Băsescu

Magistrații Curții de Apel București s-au pronunțat în dosarul penal în care mai mulți inculpați sunt judecați pentru luare de mită, printre aceștia fiind și Victor Tarhon, președintele PMP Tulcea și vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Tulcea.

Magistrații l-au condamnat pe Tarhon la 4 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă. În același dosar, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită, Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare,

În anul 2017, Victor Tarhon a fost trimis în judecată, alături de Elena Udrea, Ioana Băsescu, Dan Andronic, Gheorghe Nastasia și Ioan Silviu Wagner, pentru luare de mită.

Procurorii DNA spun că în perioada octombrie – noiembrie 2009, inculpata Udrea Elena Gabriela l-a determinat pe inculpatul Tarhon Victor, președintele Consiliului Județean Tulcea, să pretindă și să primească de la reprezentantul unei alte societăți comerciale (om de afaceri) suma de 691.029,63 lei, pentru a asigura buna derulare a unor contracte și efectuarea la timp a plăților.

Societatea omului de afaceri încheiase anterior cu Consiliul Județean Tulcea mai multe contracte finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Astfel, în perioada 26 octombrie – 23 noiembrie 2009, societatea omului de afaceri a virat în conturile a patru firme, în baza unor contracte fictive de consultanță și servicii de publicitate suma totală de 691.029,63 lei.

Serviciile respective nu au fost realizate în realitate, iar sumele de bani au fost folosite pentru plata unor servicii prestate în timpul campaniei electorale desfășurate în favoarea aceluiași candidat (Traian Băsescu n.red.).

foto-sursa FB/Victor Tarhon

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments