-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateVergil Chițac: Termenul de 15 decembrie pentru redeschiderea Spitalului de Infecțioase a...

Vergil Chițac: Termenul de 15 decembrie pentru redeschiderea Spitalului de Infecțioase a fost nerealist

După vizita efectuată astăzi de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, Vergil Chițac a anunțat că, cel mai probabil, unitatea medicală se va redeschide parțial pe 28 februarie.

El a recunoscut că termenul de 15 decembrie 2021 pentu redeschiderea parţială a spitalului a fost nerealist. „A fost nivelul meu de ambiţie data de 15 decembrie. Din păcate, îmi asum acest lucru, nu a putut fi respectat acest termen din motive obiective. 28 februarie este o prognoză optimistă.”

Edilul a anunțat că în Spital mai trebuie refăcută doar instalația electrică. „În rest, spitalul, de mâine, dacă prezumăm că instalaţia electrică ar fi perfect funcţională, ar putea fi deschis. Este extrem de important să menţinem personalul acesta specializat aproape.”

Alexandru Rafila, dr. Claudia Cambrea și primarul Vergil Chițac

În schimb, ministrul Alexandru Rafila a atras atenția că există riscul ca echipa de medici specialiști de la acest spital să se dezintegreze. „Am înţeles un lucru care este mai important decât momentul acesta al pandemiei: trebuie să ştim să ne păstrăm specialiştii în sănătate. O echipă competentă, rodată să lucreze împreună, este în pericol, în momentul de faţă, să se dezintegreze. Acest lucru a fost subliniat de reprezentanţii sindicatelor”.

„Am vizitat spitalul. Din punct de vedere al circuitelor medicale, al dotărilor cu echipamente, nu s-a schimbat după incendiu, cu excepţia unei anumite zone care a fost distrusă de incendiu. Ceea ce s-a schimbat a fost faptul că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare din punct de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcţii, al ISU şi se consideră că în acest moment ea nu corespunde unor standarde care să permită reluarea activităţii în condiţii de siguranţă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. ,,Pretene” chitzac, dar termenul de 31 August, avansat de tine pentru finalizarea lucrarilor pe b-dul Aurel Vlaicu cum a fost, realist sau nu ? Tu esti serios, ori ba ? Cat crezi ca mai poti prosti un oras intreg cu minciuni si promisiuni ? Cand iti incepi mandatul ? Cand prestezi si pentru constanteni, nu doar in defavoarea intereselor lor ? Cand incetati sa aruncati vina pentru toate nerealizarile pe ,,greaua mostenire” ? Sunt niste intrebari legitime, la care te invit sa raspunzi !

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments