Vergil Chițac: Stelian Ion a rupt unilateral și „bărbătește” pactul cu PNL

Neînțelegerile pe tema alegerilor locale dintre PNL Constanța și USR Constanța s-au mutat în online. Liderii celor două formațiuni politice își aruncă fiecare acuzații cu privire la mult discutata „alianță” a dreptei. Singurul care are de câștigat din toată această situație este Decebal Făgădău, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului.

PNL Constanța a reiterat faptul că vor merge în alegeri cu Vergil Chițac, iar USR îl confirmă drept candidat la locale pe Stelian Ion. La finalul lunii iunie, USR a propus celor de la PNL să susțină pentru funcția de primar candidatul lor, în schimb, USR va susține candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cele două partide nu s-au înțeles pe această temă.

Faptul că fiecare tabără o acuză pe cealaltă că nu este dispusă să negocieze, l-a determinat pe Vergil Chițac să iasă cu câteva lămuriri. Ar fi ultima explicație pe această temă, spune senatorul care va candida la alegerile locale.

„Cred că oamenii s-au săturat de acest meci de județeană de tipul na-ți-o ție, dă-mi-o mie, al cărui rezultat este evident în dezavantajul lor. Am spus în nenumărate rânduri și prin toate căile posibile că eu și PNL suntem deschiși la dialog și că am avut întâlniri și chiar o înțelegere cu domnul Stelian Ion la un moment dat. Din păcate, domnia sa a decis să rupă unilateral și „bărbătește” acel pact, văzând probabil cum sondajele îmi sunt net favorabile, iar candidatura domniei sale este pusă în pericol. Jocul mediatic pe care îl face în aceste zile este dezonorant și, trebuie s-o spun, favorabil celui mai mare rău care i s-a întâmplat Constanței în ultimii 20 de ani, rău pe care domnia sa îl condamnă, declarativ cel puțin, de câte ori are ocazia”, susține Chițac.

Candidatul PNL mai spune că atât el, cât și liberalii, rămân deschiși dialogului deoarece interesul orașului trebuie să primeze. „Dar călcați în picioare nu ne vom lăsa, asta e clar. Din fericire, în curând vine momentul alegerilor, iar atunci toată lumea va avea în față realitatea în toată splendoarea ei”, mai spune Vergil Chițac.

USR Constanța a anunțat că va lămuri problema „alianței” cu PNL într-o conferință de presă ce va avea loc duminică, 19 iulie.

Citește și: Negocieri pe Facebook pentru Constanța: USR la primărie, PNL la Consiliul Județean

Urmărește-ne pe:

Doneaza