10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateVaccinarea la sat, aproape un eșec. Prefectul Constanței vorbește despre „motivarea materială”...

Vaccinarea la sat, aproape un eșec. Prefectul Constanței vorbește despre „motivarea materială” a oamenilor

Vaccinarea împotriva COVID-19 în mediul rural este departe de a fi un succes. Cu toate că au fost organizate caravane în majoritatea comunelor din județul Constanța, oamenii au fost sceptici și nu s-au imunizat.

„În mediul rural, informația veridică, științifică, susținută de studii și rezultate, nu a ajuns atât de clar, așa că este nevoie de implicarea tuturor autorităților, dar și a vectorilor de imagine și de încredere: primar, preot, profesor și, poate cel mai important, de cea a medicului de familie”, recunoaște prefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa.

Citește și: Operatorul plajei Neversea, amendat de 6 ori pentru tulburarea liniștii publice

El a început o serie de întâlniri regionale cu primarii și medicii de familie vaccinați din zonele rurale. În Adamclisi, a discutat cu 18 primari și 14 medici vaccinați din zonă.

„După două ore de dezbateri, am ajuns la concluzia că este nevoie să găsim soluții pentru motivarea materială a celor care chiar doresc să se vaccineze (aspect prevăzut în Ordinul 1863/2021), că, pentru unele categorii socio-profesionale, trebuie introdusă vaccinarea obligatorie, iar medicii să poată vaccina pe oricine, în propriile cabinete, indiferent de motivul care îi aduce pe pacienți în cabinetele lor”, mai spune prefectul.

Silviu Iulian Coșa arată că este nevoie de oameni competenți și implicați care să-i convingă pe ceilalți oameni să se vaccineze.

„Avem nevoie de medici de familie care să vaccineze. Deocamdată, doar 44 de medici din cei 385 din județ sunt partenerii noștri în această luptă”, adaugă prefectul.

sursa foto deschidere: Prefectura Suceava

Citește și: Primăria Hârșova, obligată să facă publice contractele cu „Dumnezeul achizițiilor”

Cele mai populare

Recent Comments