10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăPoliticăUSR solicită construirea unui parc tehnologic pe 14 ha în Constanța

USR solicită construirea unui parc tehnologic pe 14 ha în Constanța

Consilierii USR Constanța vor solicita în ședința de consiliu local de vineri adoptarea unui amendament care vizează construirea unui parc tehnologic pe o suprafață de teren de 14 hectare pe care Primăria intenționează să o transfere de la MAI.

„USR Constanța dorește dezvoltarea reală a orașului pe principii sănătoase și pe fundamente solide. În acest sens susținem necondiționat realizarea unui adevărat parc tehnologic – Tehnopol Constanța!”, a transmis Dumitru Caragheorghe.

„Demersul administrației locale de transfer a două terenuri de la Ministerul Afacerilor de Interne către Municipiul Constanța trebuie să aibă în vedere în mod categoric ca terenul de 14 ha să fie dedicat amenajării acestui parc pentru relansarea economică și regândirea paradigmei de dezvoltare a Constanței.

Într-o economie globalizată, bazată tot mai mult pe cercetare și știință, Constanța trebuie să se adapteze și, printr-un astfel de parc tehnologic, să devină un vector și un pol de dezvoltare economică sustenabilă care să ducă la creșterea veniturilor firmelor și a angajaților, efectul propagându-se la nivelul întregii comunități locale.

Venim cu un amendament la Proiectul numărul 31 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de azi, 30 iulie 2021, privind introducerea conceptului real de parc tehnologic în proiectul de hotărâre cu alocarea definitivă a terenului acestui obiectiv prioritar.

Ulterior, aparatul Primăriei este obligat să ducă la îndeplinire acest proiect având la îndemână și posibilitatea accesării de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional pentru Regiunea Sud-Est 2021-2027, axa prioritară 1 – O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice, obiectiv specific: dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate; acțiuni: crearea şi dezvoltarea EITT (entități de inovare și transfer tehnologic), inclusiv PST (parcuri tehnologice și științifice) prin construcţia, modernizarea, extinderea şi dotarea cu active corporale și necorporale a acestora.”

Cele mai populare

Recent Comments