Marea NeagrăUSR Mangalia declanșează procedura administrativă pentru salvarea Pădurii Comorova

USR Mangalia declanșează procedura administrativă pentru salvarea Pădurii Comorova

USR Mangalia au reușit să strângă 2.000 de semnături în cadrul inițiativei cetățenești „Uniți salvăm Pădurea Comorova“.

Semnăturile vor permite punerea pe ordinea de zi a Consiliului Local Mangalia a unui proiect în care se va propune trecerea Pădurii Comorova din domeniul privat în domeniul public al Municipiul Mangalia și declararea acesteia ca fiind de uz și interes public local.

„Mulțumesc locuitorilor Mangaliei pentru că prin semnătura lor arată că vor ca Pădurea Comorova să rămână oamenilor, nu să dispară sub proiecte imobiliare meschine.
Trebuie să punem presiune pe municipalitate să redea oamenilor ce a mai rămas din pădure, pentru că tot Primăria este cea care a înstrăinat ultimul petec forestier de pe litoralul românesc. Începând de azi, cu ajutorul semăturilor cetățenilor din Mangalia, declanșăm procedura administrativă prin care vrem să obligăm municipalitatea să treacă Pădurea Comorova în proprietatea publică a Mangaliei”
, a declarat pentru Dobrogea Live Semiran Abdurefi, președintele USR Mangalia.

După defrișarea și distrugerea aplicată sistematic în decursul anilor trecuți de diverși dezvoltatori imobiliari, care s-au bucurat de susținerea administrației locale, inițiativa USR a venit ca o ultimă soluție pentru a salva cele 395 de hectare rămase din totalul de 855 cât avea pădurea inițial.

Campania „Uniți salvăm Pădurea Comorova“ a încept în luna aprilie, când membrii USR au mers pe teren pentru a le prezenta cetățenilor din Mangalia situația gravă în care se află pădurea, totodată oferindu-le posibilitatea de a semna pentru demersul necesar salvării acesteia. Acțiunea s-a repetat în fiecare sfârșit de săptămână, fiind necesar un total de 1.651 de semnături (5% din registrul electoral al Mangaliei).

De ce 2.000 de semnături?

La începutul lunii iulie s-a reușit strângerea a 1.700 de semnături, fiind atins și depășit pragul impus de lege pentru o astfel de campanie civică. Cu toate acestea, membrii USR au luat decizia de a continua strângerea semnăturilor până la un total de 2.000, pentru a combate o eventuală contestare a autenticității demersului și pentru a arăta adminstrației locale din Mangalia că cetățenilor le pasă de soarta Pădurii Comorova. Acest obiectiv a fost îndeplinit cu succes în weekend-ul 30 – 31 iulie.


„Această campanie ne-a arătat că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în administrația locală, că le pasă de natură și de acel colț de pădure care ne-a mai rămas. Oamenii au înțeles că soarta pădurii Comorova nu trebuie să mai stea în mâinile lacome ale unor indivizi lipsiți de scrupule al căror principal obiectiv e propria bunăstare. Proiectul de Consliu Local, ce va fi întocmit și depus datorită voinței celor 2.000 de cetățeni ai Mangaliei, va permite salvarea pădurii al cărui statut juridic din prezent a permis acțiunile abuzive de împroprietărire a mai multor dezvoltatori imobiliari și, implicit, defrișările masive. Le mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt în continuare alături de noi în acest demers. Pădurea Comorova trebuie salvată“, spune Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia.

Urmărește-ne pe:

Doneaza