PoliticăUPDATE AUR rămâne fără candidat la Mangalia. Instanța a respins candidatura lui...

UPDATE AUR rămâne fără candidat la Mangalia. Instanța a respins candidatura lui Cosmin Trușcă

UPDATE 4 mai 2024 Tribunalul Constanța a respins apelul declarat de apelantul pârât TRUSCA COSMIN VASILE. Sentința este definitivă.

După ce a schimbat patru candidați în 30 de zile (Nicu Moroianu, Leonard Tănase, Daniel Coleașă, Cosmin trușcă), Mohammad Murad, coordonatorul campaniei electorale a celor din AUR Mangalia, s-a decis în ultimul moment să-l retragă pe Daniel Coleașă și să-l arunce în luptă pe Cosmin Trușcă, proaspăt plecat din partidul ADER, acolo unde își anunțase candidatura în luna martie. Așadar, AUR Mangalia s-a prezentat la Biroul Electoral cu candidatul Cosmin Trușcă pentru funcția de primar al municipiului Mangalia. Doar că, instanța a decis altceva.

După ce Trușcă a fost înregistrat, pe 29 aprilie, candidat la Biroul Electoral, Menabit Ozghiun (candidat al unei coaliții) și Radu Cristian (primar în funcție și candidat din partea PNL) au contestat decizia Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Municipiul Mangalia prin care candidatul AUR era înregistrat.

Joi, 2 mai, Judecătoria Mangalia a decis să admită contestația și să anuleze candidatura lui Cosmin Trușcă. Decizia poate fi contestată în 24 de ore, iar până la momentul publicării acestui articol nu s-a formulat nicio contestație.

Conform surselor Dobrogea Live, instanța a luat această decizie deoarece listele prezentate de AUR Mangalia erau cu semnături strânse pentru candidatul Daniel Coleașă. Doar că, pe 29 aprilie, cu câteva ore înainte de a merge la Biroul Electoral, Mohammad Murad a decis să-l retragă pe Coleașă și să meargă cu Trușcă. În consecință, au șters numele lui Coleașă de pe liste și l-au trecut pe noul candidat.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza