Un scuar de lângă Parcul Gării Constanța, scos la vânzare pe site-urile de imobiliare cu 416.500 euro

Nu a fost nevoie de mai mult de 20 de ani pentru ca orașul Constanța să fie vândut bucată cu bucată.

Procedura e simplă. Conducerea primăriei propune Consiliului Local trecerea unui spațiu din domeniul public în cel privat al municipiului, după care înstrăinarea terenului devine doar o formalitate.

Astăzi, din spațiul public al Constanței au mai rămas doar străzile și porțiuni din parcuri, în rest, de la scuaruri cu petece de verdeață, până la parcările dintre blocuri, tot este vândut.

De altfel, pentru a se putea apropria de norma de cel puțin 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor impusă de comunitatea europeană, Primăria Constanța a ajuns să răscumpere terenuri înstrăinate tot de municipalitate (citește aici).

Unul dintre ele este scos azi la vânzare pe site-urile de imobiliare cu 350.000 euro + TVA (416.500 euro), 445 mp.

Spațiul este un scuar cu verdeață care se vinde cu tot cu trotuare, situat între două artere de circulație, la intersecția bdul. 1 Decembrie cu Traian, vizavi de Parcul Gării.

Anunțul vânzării terenului publicat pe site-ul imobiliare.ro

După cum reiese din anunț, proprietarul a obținut pentru acest spațiu inclusiv Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), document aprobat pe rând de Comisia Tehnică de Urbanism, arhitectul șef al primăriei și Consiliul Local.

Documentul urbanistic, obținut probabil în urmă cu mai mulți ani, permite proprietarului să construiască în mijlocul intersecției un bloc de până la 8 etaje.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza