10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăPoliticăSURSE: USR Constanța ar fi modificat 100 de adrese de e-mail ale...

SURSE: USR Constanța ar fi modificat 100 de adrese de e-mail ale membrilor pentru a prelua controlul votului la alegerile pentru șefia USR PLUS

Reprezentanții USR Constanța cu acces la softul de date ale membrilor ar fi modificat aproximativ 100 de adrese de e-mail ale colegilor din județ, pentru ca aceștia să nu mai poată vota la alegerile pentru președinția USR PLUS, au declarat pentru „Dobrogea Live” surse apropiate situației.

Scopul ar fi de a prelua controlul credențialului de vot al respectivilor membri și a-l direcționa în favoarea lui Dan Barna.

Cum funcționează presupusa fraudă.

Turul 2 al alegerilor pentru șefia USR PLUS are loc în perioada 23-30 septembrie și se desfășoară on-line prin intermediul unei platforme de vot.

La sufragiu au dreptul să participe toți membrii activi, care primesc pe e-mail un credențial (link unic prin intermediul căruia își exercită votul).

Sursele noastre susțin că reprezentanții USR Constanța care au acces la platforma HubSpot (aplicație on-line de management al datelor) ar fi modificat în sistem adresele de e-mail ale anumitor membri, sub pretextul că aceștia ar fi solicitat schimbarea respectivelor conturi.

Ulterior, credențialele ar fi fost trimise pe noile adrese de e-mail create de cei cu acces la sistem, iar link-urile de vot ar fi folosite în beneficiul candidatului Barna.

Bineînțeles, în urma acestei manevre, membrul titular nu mai primește link-ul de vot pe adresa sa.

Conform informațiilor noastre, membrii cărora li s-au modificat adresele de e-mail sunt aleși din rândul celor care nu și-au exercitat dreptul de vot în turul 1, membrii inactivi sau dezinteresați, astfel încât să existe șanse minime să reacționeze la faptul că nu au primit credențialul.

Fost membru, cu drept de vot

De asemenea, vizați de modificarea e-mail-urilor ar fi fost și persoane care nu mai fac parte din partid.

„Au schimbat mail-ul unei persoane care și-a dat demisia pe 26 august 2020, iar ei l-au introdus în registrul electoral cu drept de vot. Iar la turul 2 figurează că a făcut solicitare să i se schimbe adresa de mail”, spun sursele consultate de publicația noastră.

Neregulile menționate au fost identificate de Comisia Electorală a USR PLUS.

De cealaltă parte, președintele organizației județene, Dumitru Caragheorghe respinge acuzațiile aduse filialei sale, catalogându-le „speculații fără fond” și sugerează că a fost vorba doar de o eroare a sistemului de date.

„Între turul 1 și turul 2 al alegerilor interne, s-a constatat că mai multe persoane nu primiseră linkul de vot, deși figurau în registrul electoral. Pe acest considerent s-a operat o actualizare a informațiilor din bazele de date, pentru a ne asigura că persoanele cu drept de vot își pot exercita acest drept. Această operațiune a avut loc la nivel național, în baza procedurilor Comisiei Electorale. Restul elementelor menționate sunt speculații fără fond”, a declarat pentru „Dobrogea Live” șeful USR Constanța.

Al doilea scandal în trei luni

Presa centrală a relatat că există suspiciuni cu privire la modificarea a aproximativ 3.000 de conturi de e-mail la nivel național, operațiune realizată în pauza dintre cele două tururi de scrutin.

Acuzațiile de fraudare a voturilor în Constanța vin la mai puțin de trei luni după ce organizația USR Constanța s-a confruntat cu primul val de demisii ai unor membri importanți.

Atunci, publicația noastră a relatat pe larg cum șefii filialei au fost acuzați că au constituit și fidelizat un grup format în special din membri nou veniți sau aduși cu scopul de a vota în direcția indicată, manevră practicată și de alte partide, dar blamată în trecut de conduita morală a organizației.

La turul 1 al cursei pentru președenția USR PLUS s-au obținut următoarele rezultate: Dacian Cioloș – 46%, Dan Barna – 43,9%, Irineu Darău – 10%.

Astfel, lupta din turul 2 dintre Cioloș și Barna se anunță una strânsă, iar rezultatul de vineri va fi validat la congresul din week end-ul acesta, la București.

Sursa foto: Facebook/Dumitru Caragheorghe

Citește și: Cauza valului de demisii din USR Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments