TurismStrăinii ocolesc litoralul românesc. În vârf de sezon, doar 7.000 au venit...

Străinii ocolesc litoralul românesc. În vârf de sezon, doar 7.000 au venit la mare

Oricâte strategii facem și le lansăm pompos pe piață, realitatea din teren arată că litoralul românesc continuă să nu fie atractiv pentru turiștii străini. Românii, în schimb, vin aici, datorită tichetelor de vacanță pe care statul român continuă să le ofere bugetarilor.

Conform Direcției Județene de Statistică (DJS) Constanța, în luna august 2023 (vârf de sezon estival), în județul Constanța au venit 7.100 de turiști străini, cu 1.100 mai mulți decât în luna august 2022, cei mai mulți fiind din Statele Unite și Germania. În aceeași lună -august 2023-, pe litoralul românesc au fost 532.000 de turiști români.

Tot DJS Constaanța a prezentat și situația pe primele 8 luni ale anului în ceea ce privește numărul de turiști străini care au venit în județul Constanța: 34.400, cu 3.000 mai mulți ca în primele opt luni ale anului trecut.

Zilele trecute, Organizația de Management al destinației Mamaia – Constanța anunța că semnat contractul de achiziții pentru serviciile de realizare a strategiei de dezvoltare și marketing turistic cu firma BrandBerry din Brașov, reprezentată de Călin Ile.

Realitatea ultimilor ani ne-a arătat că destinația Mamaia – Constanta are nevoie de o abordare nouă, una îndrăzneață și în pas cu vremurile pe care le traversează turismul mondial. Aceasta direcție poate fi identificată numai printr-o consultare deschisă a operatorilor din turism, autorităților, dar mai ales a turiștilor care vin an de an să viziteze Constanța”, a precizat Călin Ile.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Cum sa vina?!Aeroportul MK sta aproape nefolosit cheltuind milioane si milioane aiurea, pentru doua-trei curse. Ce or face toata ziua cei 250 de angajati? Turistii straini nu vin, noi trebuie sa mergem la Bucuresti . E de risul curcilor , cu aeroport la doi pasi de Constanta. Au ajuns urbe obscure sa aiba aeroport si noi mergem sute de kilometri sa luam un avion. E foarte interesant sa aflam cine se opune sa avem curse aero spre destinatii importante ale Europei?

Comentariile sunt închise.

Doneaza