CulturăSpectacolul DOSARELE SIBERIEI se va juca la Sala Studio a Teatrului de...

Spectacolul DOSARELE SIBERIEI se va juca la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

Spectacolul DOSARELE SIBERIEI, din data de 3 august 2023, se mută la SALA STUDIO a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, vizavi de Parcul Arheologic din centrul Constanței, din cauza unei situații neprevăzute de ordin tehnic la Teatrul de vară Soveja. Data și ora spectacolului rămân neschimbate: 3 august, ora 21:00.

Dacă, din diverse motive, nu mai doriți să fiți prezenți, contravaloarea biletului/biletelor vă va fi returnată, cu condiția de a anunța acest lucru cu nu mai târziu de jumătate de oră înainte de începerea spectacolului. Pentru biletele achiziționate online  puteți anunța printr-un email trimis la mystage, iar pentru biletele achiziționate în format fizic – puteți să le returnați direct la casieriile teatrului sau să ne trimiteți un email la tsct2013@gmail.com, în termenul menționat, și vă vom anunța când puteți recupera contravaloarea biletelor.

„DOSARELE SIBERIEI” după memoriile Margaretei Spânu-Cemârtan și ale lui Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă, directorul teatrului din Chișinău, și scenografia Irinei Gurin, este o ocazie pentru cei care vibrează pentru valorile naționale să afle despre tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Petru Hadârcă: «Cifrele victimelor sunt impresionante, dar ele rămân în zona statisticii. Dacă moartea unui singur prunc strivit sub genunchiul soldatului care a urcat pe cuptor în căutare de dușmani ai poporului este zguduitoare, cât cântărește suferința celor 11.899 de copii deportați numai în vara lui 1949? Cum poate fi măsurată durerea celor 14.033 de femei, cele mai multe mame cu copii, deportate și ele în același an? Spectacolul este despre această imensă suferință umană, dar și despre puterea de luptă și de rezistență în fața răului care părea fără capăt. Spectacolul este și despre cei care au încercat să lupte și să-și apere familia, să-și apere modul de viață pe care l-au avut și l-au îndrăgit până la venirea „eliberatorilor”»

Urmărește-ne pe:

Doneaza