16.4 C
Constanța
duminică, iunie 13, 2021
AcasăPoliticăSondajele prezentate de Orban la Constanța, contestate de USR. „Sunt măsluite, își...

Sondajele prezentate de Orban la Constanța, contestate de USR. „Sunt măsluite, își păcălesc candidatul”

Președintele PNL Ludovic Orban a prezentat rezultatele unor sondaje de opinie care-l clasează mai bine pe candidatul susținut de liberali, Vergil Chițac, decât pe cel al USR, Stelian Ion. Cei doi și-au anunțat candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța.

Întrebat despre situația dreptei politice din Constanţa, Ludovic Orban a spus, în cadrul unei vizite la Cazinoul din Constanța: „Partidul Naţional Liberal este cu certitudine un partid de centru-dreapta, dreapta. Până la proba contrarie, nu ştiu de un alt partid care să aibă o astfel de identitate clar conturată şi conturată într-o perioadă de activitate de peste 140 de ani.”

Preşedintele PNL a explicat că partidul său îl va susţine în continuare pe senatorul Vergil Chiţac. „Nu l-am ales întâmplător, l-am ales că este un om care se bucură de încredere, care are o carieră în spate, un om cu coloană vertebrală, un adversar clar al PSD şi al modului în care şi-a bătut joc PSD de judeţul Constanţa şi municipiul Constanţa.”

Orban a invocat şi câteva sondaje de opinie care îl dau pe Chiţac drept candidat cu şanse mari să câştige fotoliul de primar. „Parametrii din toate cercetările sociologice pe care le-am făcut ne-au arătat că Vergil Chiţac are prima şansă să câştige primăria. Ce să facem? Să alegem pe cineva care are 12-14% (Stelian Ion, USR – n.red.), când avem un candidat care are scoruri între 30-35%, cu şansa de a câştiga primăria. Ne alegem omul în care avem încredere.”

Replica celor de la USR PLUS

Alianţa USR PLUS a transmis un comunicat de presă în care spun că au decis să trimită PSD Constanța acasă pentru următorii cel puţin 20 de ani, chiar și fără o alianță cu cei de la PNL.

USR PLUS arată că Ludovic Orban a uitat experiența de la alegerile locale din 2016. „La fel ca atunci, PNL prezintă sondaje măsluite în speranţa de a-şi păcăli candidatul, partidul şi alegătorii. Domnul Orban a făcut publice nişte informaţii eronate care îl prezintă pe candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa cu un procentaj fals de 30-35%, iar pe candidatul USR PLUS, Stelian Ion, cu doar 12-14%.”

În 2016, spun cei de la USR, PNL a prezentat pe București sondaje care-l dădeau pe Cătălin Predoiu (PNL) cu 23-26%, iar în realitate acesta a obținut doar 11% voturi.

„O alianţă de dreapta PNL-USR-PLUS în Constanţa reprezentată de Stelian Ion ar obţine un scor de 33%, scor egal cu cel pe care l-ar obţine varianta reprezentată de Vergil Chiţac, cu diferenţa esenţială că există un potenţial de creştere mai mare în favoarea candidatului USR PLUS. Ca atare, soluţia raţională pentru înlăturarea PSD la Constanţa ar fi susţinerea unui tandem, a candidaturii unice a USR PLUS la Primăria Constanţa şi a candidaturii PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa”, se mai arată în comunicatul de presă.
Cele mai populare

Recent Comments