Pe 9 iulie 1931, ziarul „Dacia” anunța demisia lui Gheorghe S. Popescu din funcția de primar al Constanței. Fostul edil, membru al Partidului Național Țărănesc, este cel care a reușit în mandatul său, octombrie 1929 – iulie 1931, să rezolve problema iluminatului electric în Constanța, motiv pentru care a fost foarte apreciat de locuitori, dar și criticat de adversari.
„D. G.S. Popescu a demisionat aseară din demnitatea de primar al municipiului Constanța. Suntem siguri că unanimitatea cetățenilor acestui municipiu vor regreta profund plecarea acestui om cumsecade din fruntea treburilor obștești. Felul în care d. G.S. Popescu a înțeles să se achite de greaua însărcinare pe care încrederea obștească i-a acordat-o, face ca simpatia obștească să se îndrepte întotdeauna către d-sa.”, relatau ziariștii constănțeni.
Materialul nu prezintă direct motivul demisiei lui Gheorghe Popescu, dar, precizează că, proiectul prin care primarul a reușit să rezolve problema iluminatului electric a fost criticat, iar „acestui om modest și muncitor” i-au fost aduse diverse calomnii:
„Nu trebuie să înșirăm tot ce s-a făcut sub primariatul d-lui G.S. Popescu pentru gospodăria orașului. Meritul cel mare, opera de care numele d-lui G.S. Popescu rămâne definitiv legat, este soluționarea problemei iluminatului electric al orașului. Orice s-ar spune, oricare ar fi criticile ce se aduc, insuațiunile ce se fac, problema iluminatului electric a fost definitiv rezolvată.”
„Administrația generală a municipiului a fost cea mai bună după război”
Se pare că activitatea primarului nu i-a impresionat doar pe jurnaliști, deoarece Gheorghe S. Popescu a mai condus administrația orașului și în perioada decembrie 1932 – decembrie 1933.
Materialul publicat în ziarul „Dacia” creionează calitățile lui Gheorghe S. Popescu, atât ca om, cât și ca administrator:
„Opera edilitară ce s-a realizat la primărie sub conducerea d-sale este tot ce poate fi mai onorabil pentru viață publică a unui om, tot ce poate fi mai merituos pentru un edil, pentru un primar aluni municipiu. (…) Administrația generală a municipiului a fost cea mai bună după război. Aspectul pe care orașul îl are astăzi poate fi o dovadă pentru oricine, chiar pentru adversari, că l-a primărie s-a muncit și că d. G.S. Popescu a înțeles înalta sa misiune.
De aceea și consiliul comunal a căutat în ședința de ieri să aducă omagii omului modest și muncitor care este d. G.S. Popescu, recunoscându-i toate meritele și subliniind valoarea operei realizate de d-sa.”