Rizea: PNL și PSD au respins alocarea de fonduri pentru Trenul Metropolitan Constanța

Deputatul constănțean Cristina Rizea acuză PNL și PSD că a respins amendamentul său cu privire la alocarea de fonduri pentru studiul de prefezabilitate al Trenului Metropolitan Constanța, un proiect care ar putea deservi localitățile din jurul orașului de la malul mării.

„Din nou PNL și PSD nu vor ca noi, constănțenii, să avem o alternativă viabilă, facilă și rapidă a transportului public în comun în zona metropolitană. Amendamentul pe care l-am depus la legea bugetului de stat pe anul viitor privind alocarea de fonduri pentru studiul de prefezabilitate al Trenului Metropolitan Constanța a fost respins de coaliția majoritară.

În schimb, afacerile lor private cu transportul public intrajudețean cu microbuze merg ca pe roate deși tot mai mulți călători sunt nemulțumiți de condițiile de transport. Între timp, calea ferată zace folosită doar de cele câteva garnituri de marfă și ar constitui o alternativă pentru locuitorii din Tomis Plus, Ovidiu, Lumina, M. Kogălniceanu, Năvodari, Corbu, dar și pentru turiști.

Deși Constanța este pe locul 5 ca prioritate, pe lista întocmită de Ministerul Transporturilor din totalul celor 42 de zone metropolitane analizate, voința politică sau viziunea lipsesc cu desăvârșire pentru crearea de oportunități care să dezvolte județul Constanța cu scopul de a atrage investiții pe termen lung sau de a îmbunătăți calitatea vieții constănțenilor.

Spre deosebire de Constanța, proiecte pentru trenuri metropolitane sunt în diferite stadii de implementare nu numai la Cluj, dar și în Iași, Timișoara, Brașov, București sau Craiova”, scrie Rizea pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe:

Doneaza