Rizea, despre pragul pentru abuz în serviciu: Ai voie să furi, dar până în 250.000 lei

Plenul Senatului a votat miercuri un amendament care vizează introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, modificări votate de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Deputata constănțeană Cristina Rizea (REPER) a criticat dur amendamentul.

‘’Coaliția empatiei (față de hoți): faci pagubă de un sfert de milion de lei? Iei doar amendă, nu mai ești condamnat penal! Dragnea ar fi invidios…

Pentru că toată atenția este concentrată asupra faptului că pierdem 3 miliarde de euro din PNRR pentru că parlamentarii nu își asumă tăierea pensiilor speciale, iată o nouă bombă. Monstruoasa coaliție PSD-PNL-UDMR vrea să aducă modificări toxice Codului penal și Codului de procedură penală.

Țelul este ca pagubele de sub 250.000 de lei să fie sancționate prin amenzi, nu condamnate penal. Practic, vor să se salveze reciproc de numeroasele lor cazuri de abuz în serviciu și o fac cu câteva minute înainte de plenul Senatului.

De exemplu, ai voie să furi, dar până în 250.000, sau dacă e suma mai mare, furi de mai multe ori. Iată ce fel de Guvern avem!’’, a scris Rizea pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza