13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăCulturăRemus Negoi: Victorie pentru cultura constănţeană! Operele de artă din Colecția „Dinu...

Remus Negoi: Victorie pentru cultura constănţeană! Operele de artă din Colecția „Dinu și Sevasta Vintilă“ rămân la Muzeul de artă din localitatea Topalu

Operele de artă din Colecția „Dinu și Sevasta Vintilă“ rămân la Muzeul de artă din localitatea Topalu, după ce lucrările au fost revendicate în instanță.

Decizia a fost catalogată de senatorul constănțean Remus Negoi drept o victorie pentru cultura constănţeană.

Lucrările provin din colecția doctorului Gheorghe Vintilă şi au fost donate în anul 1960 către Comuna Topalu.

“Colecţia a fost revendicată, iar litigiul izbucnit în istanţă a ajuns la Curtea de Apel Galaţi care a respins apelul reclamantului. Instanţa a confirmat astfel faptul că Muzeul de Artă Constanța a păstrat în cele mai bune condiții lucrările din colecția doctorului Gheorghe Vintilă. Decizia nu este însă definitivă, iar, dacă va fi atacată în recurs, nu ne rămâne decât să sperăm că și Curtea Supremă va menține această hotărâre, astfel încât operele de artă să poată fi, în continuare, admirate de vizitatorii care trec pragul celui mai mare muzeu rural din România”, a scris pe pagina sa de Facebook senatorul USR PLUS, care este și membru al Comisiei pentru cultură şi media din cadrul Senatului.

Muzeu de artă ”Dinu și Sevasta Vintilă” este unic în mediul rural din ţara noastră, adunând la un loc 228 de opere de pictură, sculptură şi grafică ale unor artişti celebri, printre care pictorii Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Mircea Demetrescu, Octav Băncilă, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Corneliu Baba.

Citește și: Remus Negoi: Cetatea Capidava va intra în circuitul turistic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments