Remus Negoi (USR): Rafila blochează şansa la viaţă a bolnavilor de cancer din România

Senatorul constănțean USR, Remus Negoi afirmă că Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a tărăgănat Planului Naţional de Combatere a Cancerului fără argumente reale.

’’Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila nu-i pasă de sănătatea românilor – blochează şansa la viaţă a bolnavilor de cancer din România.

Alexandru Rafila a amânat timp de un an aplicarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului fără să se gândească la vieţile pierdute din acest motiv.

Planul a fost aprobat de mai bine de un an, iar implementarea lui de către Ministerul Sănătăţii era doar o simplă formalitate. Rafila a ales însă să-l blocheze, invocând motive puierile. În loc să elaboreze normele de aplicare, guvernul a lansat pe circuit o ordonanţă de urgenţă care chipurile să îmbunătăţească acest plan.

Întârzierea aplicării Planului Naţional de Combatere a Cancerului înseamnă moartea prematură a bonavilor oncologici. Orice minut de întârziere poate costa viaţa unui pacient, însă ministrului Rafila nu-i pasă de acest lucru.Aşteptăm demisia de onoare a lui Alexandru Rafila, care a eşuat lamentabil în aplicarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului şi a pus în pericol vieţile pacienţilor’’, arată Negoi pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Evenimentul Zilei

Urmărește-ne pe:

Doneaza