Remus Negoi, despre drumul către sudul litoralului: Va fi o autostradă, nu un drum expres

Drumul expres „Alternativa Techirghiol”, cel care leagă Constanța de sudul litoralului, nu a fost prins între proiectele finanțate prin PNRR. Senatorul USR PLUS Remus Negoi explică de ce acest drum lipsește din Plan.

„Adevărul este următorul: În 2020, în campania de la alegerile parlamentare, Ministerul Transporturilor condus de fostul ministru, Lucian Bode, a venit cu un draft de PNRR fără absolut nicio legătură cu realitatea, cu proiecte, unele imposibile, cu o valoare totală mult peste alocarea României.

Citește și: Una dintre printre primele femei pilot de acrobație din România ar putea deveni cetățean de onoare al Eforie

Despre PNRR, concret, am început să discutăm cu Comisia Europeană abia anul acesta şi a trebuit să ne încadrăm în limite financiare foarte stricte şi în nişte criterii clare: MATURITATE PROIECTE, REȚEA CORE EUROPEANĂ.

După 1 an și ceva de mandat al fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, NU s-a realizat nici Studiul de Fezabilitate, nici Proiectul Tehnic, așa că NU se putea califica la proiecte mature. NU a existat niciun proiect MATUR, la cheie, de pe vremea fostului ministru Bode, așa că vorbim degeaba despre acesta”, spune senatorul Negoi.

Citește și: Felix Stroe, președintele PSD Constanța: Declarațiile lui Dragnea nu au legătură cu realitatea

Parlamentarul USR PLUS arată că, odată cu venirea partidului său în coaliția de guvernare, au constatat că în Ministerul Transporturilor, nici măcar nu era selectat traseul acestui drum, „așa că a trebuit să alegem viitorul traseu, după multe discuții cu primăriţa din Cumpăna.

Imediat după aceea, ministrul USR PLUS, Cătălin Drulă, a dat drumul la investigații detaliate de teren, studii topografice, geotehnice, etc., adică demersuri concrete, NU VORBE, pentru a demara ceva ce va fi pus în practică până în martie 2022, cu pași și termeni clari de implementare.”

Așadar, în acest moment vorbim despre:

  • AUTOSTRADA A4 SUD (nu drum expres), care se va desprinde din autostrada A4 în dreptul localității Cumpăna și va ocoli localitatea Techirghiol – cea mai bună variantă posibilă.
  • În primăvara lui 2022 se va termina Studiul de Fezabilitate (SF) + Proiect Tehnic (PT) și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor.
  • Sursa de finanțare a autostrăzii A4 Sud (nu pe hârtie ori pe facebook, ci reală) va fi Programul Operațional Transport (POT) 2021-2027.

Citește și: Caragheorghe: „Alianța USR-PNL există doar pe hârtie. Horia Constantinescu este un funcționar arogant și agresiv”

Urmărește-ne pe:

Doneaza