Remus Călin (45 de ani) este candidatul partidului Forța Dreptei Constanța pentru Senat. Este licențiat al Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, având titlul de Inginer în domeniul Inginerie și Management.
„Cei care mă cunosc știu că sunt o persoană muncitoare, ambițioasă, serioasă, care pune mai presus de orice valorile morale și binele comun. Am ales acest drum din dorința de a contribui la schimbarea în bine a vieții locuitorilor județului Constanța”.
Cariera sa profesională s-a construit în cadrul singurei centrale nuclearoelectrice pe care le are România: CNE Cernavodă. „În 2001 am început de jos, de la simplu angajat (operator nuclear în pregătire) și am ajuns în prezent să fac parte dintr-un grup care se pregătește pentru operarea din Camera de Comandă Principală. CNE Cernavodă este locul unde m-am maturizat, unde am învățat foarte multe și voi învăța atât timp cât voi lucra aici. Este locul care m-a format ca profesionist”.
Despre el, Remus Călin spune că este un om muncitor, serios, punctual, căruia îi place munca în echipă, activ și implicat. Tocmai pentru că are aceste calități, a făcut pasul și către antreprenoriat, în prezent fiind administratorul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul HoReCa.
Remus Călin a ales, în anul 2020, să se implice și în viața comunității, fiind momentul când a intrat în politică. A fost ales consilier local al comunei Peștera, iar din această postură a lucrat la mai multe proiecte pentru a transforma în mai bine viața oamenilor. Ore de pregătire suplimentară pentru elevii claselor V-VIII, stimularea performanței școlare, întâlniri periodice cu cetățenii, înființarea unei Grădinițe cu program prelungit și a unui After School, plantarea unei perdele forestiere care să protejeze circulația rutieră, clarificarea funcționării clubului sportiv al comunei, sunt doar câteva dintre proiectele la care Remus Călin a lucrat în primul mandat de consilier local.
Programul pentru 4 ani al lui Remus Călin
Remus Călin știe că dezvoltarea județului Constanța trebuie sprijinită „de la București”, iar pentru acest lucru a ales să candideze pentru Senatul României. Constanța (și nu numai) are nevoie urgentă de investiții în domenii-cheie, precum agricultura, sistemul de educație sau dezvoltarea turismului cultural.
Refacerea, în cel mai scurt timp posibil, a sistemului de irigații al Dobrogei/Constanței, este proiectul cu care Remus Călin își deschide „programul pentru 4 ani”. Sistemul de irigații se află în administrarea ANIF – Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, iar în Dobrogea acest sistem are nevoie de investiții urgente pentru a facilita agricultorilor accesul la apă, mai ales că zona s-a confruntat ani la rând cu fenomenul secetei pedologice. „Acest proiect va avea succes prin implicarea mai multor instituții locale pe care sunt decis să le aduc la aceeași masă. Din poziția de Senator îmi propun să sprijin refacerea și modernizarea sistemelor de irigații ale Dobrogei”.
Un alt proiect important pe care Remus Călin și-l propune este cel al corelării sistemului de învățământ tehnologic cu domeniile de actualitate, cu acele meserii care sunt de maximă importanță în perioada aceasta. „Susțin Învățământul dual, viața și economia de piață, care variază în funcție de interese și este în continuă schimbare, arată o realitate crudă: tinerii absolvenți nu își găsesc locuri de muncă în domeniile studiate și majoritatea aleg să se califice la locul de muncă”.
Așa cum a menționat deja, Remus Călin subliniază importanța atragerii de investiții în domenii vitale pentru județul Constanța, cum ar fi:
- construirea de noi unități medicale – cel puțin la nivelul județului Constanța este necesar un nou spital județean construit de la zero;
- finalizarea proiectului unei ieșiri de pe A2 către drumul Medgidia – Peștera, acesta poate fluidiza traficul județean în orice anotimp;
- susținerea proiectului construirii unei autostrăzi către sudul litoralului (alternativa Techirghiol), o prioritate pentru orice guvern;
- susținerea proiectului de punere în funcțiune a Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă – acestea vor asigura României securitatea energetică și energie curată într-un mod sigur și sustenabil;
- dezvoltarea, promovarea și includerea în circuitul turistic al cetăților dobrogene – pe lângă facilitățile oferite de Marea Neagra, turiștii care vin în Dobrogea merită să cunoască și ale locuri deosebite. De exemplu, ar trebui să promovăm trasee turistice care să includă Constanța – Cetatea Histria-Delta/Acvariu Tulcea – Cetatea Enisala; sau Constanța – Monumentul de la Adamclisi – Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei – Cetatea Capidava. Aici pot fi puse în evidență diferite crame, dezvoltând turismul rural;
- restaurarea, întreținerea, promovarea tuturor cetăților dobrogene;
- accesul copiilor și tinerilor din mediul rural la Cultură și Educație prin alocarea unor fonduri de dezvoltare – este bine-cunoscut faptul că in mediul rural sunt copii si tineri talentați care, fără un sprijin din partea autorităților, se pierd. Cred cu tărie că identificarea, sprijinirea, promovarea și susținerea acestor tineri vor aduce plus valoare atât comunității din care fac parte, cât și Constanței/ României, în general.
Oamenii sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă la nivel politic, în ultimii 30 de ani, spune Remus Călin. A observat acest lucru fiind zi de zi în mijlocul cetățenilor, ascultându-i. „Nu mai au încredere în nimeni. Cred că România are nevoie de o schimbare, iar schimbarea poate veni doar cu votul vostru, al tuturor Românilor care cred în democrație, libertate, stat de drept, valori pro-europene, modernizare și normalitate”, concluzionează Remus Călin, candidatul Forța Dreptei Constanța pentru Senat.
Comandat de Partidul Forța Dreptei-Filiala Constanța, executat de Asociația „De la Dunăre la Mare” – portal: www.dobrogealive.ro. CUI mandatar financiar coordonator: 11240022.