Registrul Spațiilor Verzi al Constanței a fost finalizat – 17,7 mp spațiu verde per locuitor, mult sub pragul minim

Sursa foto: Rafael Cucu

Primăria Constanța a constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi (RSLV), iar acesta relevă că suprafața totală a spațiilor verzi de pe teritoriul municipiului este de 526 hectare, reprezentând 8,7% din întinderea orașului, se arată într-un răspuns solicitat de “Dobrogea Live” Gărzii de Mediu Constanța.

Potrivit acestuia, fiecărui locuitor al orașului îi revin 17,7 mp de spațiu verde, .

În acest context, Garda de Mediu subliniază că Primăria nu a atins pragul minim prevăzut de lege, care prevede asigurarea a cel puțin 26 mp de pațiu verde per locuitor.

Primăria a fost amendată

În consecință, instituția de Mediu a decis să amendeze Primăria cu 50.000 lei și i-a impus elaborarea unui program de completare a spațiilor verzi.

“Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan, s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura o suprafață de spațiu verde de minimum 26mp/locuitor, și s-a aplicat o sancțiune contravențională de 50.000 lei, conform OUG 114/2007”, se arată în răspunsul Gărzii de Mediu, semnat de comisarul șef al instituției, Ileana Andrei.

Garda de Mediu dispune refacerea și îngrijirea corespunzătoare a spațiilor verzi

În cadrul controlului efectuat de instituție, comisarii au constatat și faptul că spațiile verzi din Constanța nu sunt întreținute corespunzător, astfel s-a dispus refacerea și îngrijirea corespunzătoare a acestora.

Finalizarea RSLV-ului vine cu nu mai puțin de 10 ani întârziere, în condițiile în care termenul limită legal de prezentare a platformei a expirat în 2011.

Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat pentru publicația noastră că în momentul de față “se lucrează astfel încât să fie (Registrul n.r.) pe ordinea de zi a ședinței CL din această lună”.

Registrul Spațiilor Verzi a mai fost prezentat o dată ca fiind finalizat, de administrația Făgădău, în urmă cu un an, însă actualul primar a retras platforma întrucât prezenta hibe majore.

Citește și: Garda de Mediu analizează conformitatea elaborării Registrului Spațiilor Verzi al Constanței

Citește și: Primăria Constanța a inclus în Registrul Spațiilor Verzi unități militare și zone industriale

Urmărește-ne pe:

Doneaza