ActualitateReacția Spitalului Județean Constanța la imaginile din Policlinica nr. 2. „Ne cerem...

Reacția Spitalului Județean Constanța la imaginile din Policlinica nr. 2. „Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente”

În urmă cu câteva zile, Dobrogea Live v-a prezentat imagini din interiorul Policlinicii 2 (strada Ștefan Cel Mare 133, în zona Kaufland) cu scaune rupte pe care ar trebui să stea pacienții, grupuri sanitare în care greu se poate respira și ale căror uși nu au nici măcar clanțe și un lift defect de mai bine de un an. Deoarece Policlinica numărul 2 Constanța se află în subordinea Spitalului Județean de Urgență Constanța, am solicitat un punct de vedere acestei instituții.

Citește și: FOTO Imagini din Policlinica nr. 2 Constanța. Pacienții, nevoiți să aștepte pe scaune rupte sau să folosească toalete mizerabile

Iată explicațiile conducerii Spitalului Județean Constanța referitoare la liftul defect:

Liftul la care faceți referire are o vechime de 46 de ani. Momentan acesta nu poate fi utilizat, fiind depășit din punct de vedere tehnic, conform normelor ISCIR. Echipamentul nu a mai primit autorizație de funcționare, producătorul înştiinţându-ne că piesele necesare pentru reparații nu mai există în stoc, deoarece acestea nu se mai fabrică. Singura soluție este înlocuirea acestui ascensor, fapt prevăzut, de altfel, în lista de investiții pentru anul în curs.

Totodată, SCJU Constanța a alocat fonduri pentru reparația platformei dedicate persoanelor cu deficiențe motorii, aflate în zona de acces din Str. Stefan cel Mare. Aceasta platformă a fost preluată nefuncțională de la Consiliul Județean, în anul 2022 şi, până acum, a fost reparată de mai multe ori. La acest moment, reparația platformei este evaluata la peste 31.000 de lei (piese și sistem de închidere din termopan care sa evite pătrunderea umidității în tabloul de comandă), iar procedura de achiziție este în desfășurare.

Pacienții care nu sunt deplasabili precum și echipajele de la ambulanță au acces la cabinetele aflate la nivelurile superioare (nivel I -nivel VI) cu cel de-al doilea lift, aflat la intrarea în Laboratorul de Balneofizioterapie. Accesul (inclusiv cu autoturismul) se face prin curtea spitalului de Boli Infecțioase.”

Referitor la mobilierul vechi și defect din zonele de așteptare ale pacienților, Spitalul Județean Constanța spune că:

„Referitor la mobilierul medical din clădire, vă informăm că multe dintre cabinete (spații) sunt concesionate altor medici care, conform contractelor de concesiune încheiate cu Consiliul Județean Constanța, trebuie să se îngrijească de spațiile respective (să utilizeze şi să întrețină spațiile ca un bun gospodar).

Precizăm faptul că mobilierul deteriorat din imaginile transmise nu aparține SCJU Constanța şi nici nu deservea sala de așteptare din dreptul cabinetelor în care îşi desfășoară activitatea angajații SCJU. Dar, pentru a menține standardele ridicate de calitate în activitatea medicală şi în gestionarea spațiilor pe care le deținem, am înlocuit de urgență canapelele deteriorate.

Referitor la ușa defectă, echipa tehnică fusese deja notificată cu privire la această problemă, fiind demarate procedurile necesare pentru remedierea situației.

Pe această cale ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente şi vă mulțumim pentru atenția acordată.”

De asemenea, Spitalul Județean Constanța susține că a efectuat constant investiții în clădirea Policlinicii nr. 2. Astfel, în urmă cu trei ani aici a fost relocată secția exterioară Dermatovenerologie, fapt pentru care au fost efectuate o serie de modernizări la etajele V şi VI.

La acest moment, sunt în execuție lucrări la demisolul clădirii, acolo unde, ca urmare a modificării de structură a SCJU, a fost relocat punctul de lucru al Laboratorului de Balneofizioterapie situat pe Bd. Tomis 145”, adaugă conducerea Spitalului.

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Liftul exterior pentru persoane cu dizabilități nu funcționa în luna mai.
    În dreptul scărilor aștepta un domn în cărucior să vină medicul expert de la comisia medicală pentru evaluare.
    Umilitor pentru pacient și pentru medic.

Comentariile sunt închise.