ActualitateProiect: Posibilitatea plasamentului persoanelor vârstnice în familii, similar cu sistemul de plasament...

Proiect: Posibilitatea plasamentului persoanelor vârstnice în familii, similar cu sistemul de plasament pentru minori

Deputata constănțeană Cristina Rizea a elaborat un proiect care oferă posibilitatea plasamentului persoanelor vârstnice în familii, similar cu sistemul de plasament pentru minori. Astfel, familiile care doresc să îngrijească persoane vârstnice vor avea posibilitatea să le ia în plasament, oferindu-le astfel un mediu familial, cald și stabil, se arată într-un comunicat al parlamentarului.

„La începutul verii, România a fost gazda unor evenimente dureroase din azilele pentru vârstnici de la Voluntari. Aceste realități crunte au fost descoperite ulterior și în alte județe din România.

Aceste eveimente m-au determinat ca împreună cu echipa mea dedicată din cabinetul parlamentar, să lucrăm asiduu pe durata vacanței parlamentare la un serviciu social alternativ. Proiectul nostru are ca obiectiv crearea unui mediu în care persoanele vârstnice să se simtă ca într-o familie, beneficiind de toată îngrijirea și afecțiunea de care au nevoie pentru a-și trăi anii în liniște și demnitate.

Săptămâna trecută, după începerea noii sesiuni parlamentare, deputata de Constanța a primit invitația de a discuta detaliile acestui proiect cu experții de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Împreună cu aceștia, a finalizat un act normativ care reflectă viziunea comună a deputatei și Ministerului asupra unui serviciu social de tip familial pentru vârstnici.

Vreau să îi mulțumesc Simonei Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, pentru deschiderea de care a dat dovadă. Îmi doresc ca această inițiativă să schimbe în bine viețile celor în vârstă, rămași singuri și fără ajutor”, se arată în comunicatul Cristinei Rizea.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza