Primarul Tulcei, acuzat de dictatură: „Führer-ul Ilie”. Și Jandarmeria Tulcea este acuzată că „apără hoția”

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, și Jandarmeria Tulcea sunt acuzate de dictatură și încălcarea unor drepturi ale cetățeanului după ce, pe 24 ianuarie, jandarmii l-au amendat pe un tulcean care a protestat în timp ce primarul ținea un discurs dedicat Unirii Principatelor.

Primarul, acuzat de dictatură

Asociația „Evoluție în instituție”, condusă de Cristian Dide, a anunțat o mișcare de protest pentru duminică, 29 ianuarie.

Adunarea publică va începe la ora 10:00 în fața Primăriei Tulcea unde vom afișa un banner de 25m x 2m cu mesajul: „Tovarășul primar Ilie, Furer-ul Ilie!”. La ora 12:00 plecăm în marș spre sediul IJJ Tulcea. Pe traseu vom transmite același mesaj despre primar cât și faptul că „Jandarmeria apără dictatura și hoția”.
În fața IJJ Tulcea vom afișa un banner de aceleași dimensiuni cu mesajul „Jandarmeria Tulcea, SS-ul Fuehrer-ului Ilie-ul -ului Ilie”.La ora 19:00 se vor proiecta laser aceleași mesaje, concomitent, pe clădirea primăriei și pe sediul IJJ Tulcea.
La adunarea publică vor participa 10 persoane cu intenții pașnice. Avem informații că reprezentanții jandarmeriei alături de cei ai autorităților locale vor încerca deturnarea acestei adunări pașnice și democratice”
se arată în informarea de presă a Asociației ”Evoluție în Instituție”.

Reacțiile primarului și ale Jandarmeriei

Ștefan Ilie susține că, în calitate de primar, nu va interveni niciodată în acțiunile altor instituții ale statului, cu atât mai puțin cu cât nu are nici un fel de atribuții în cele ale Jandarmeriei. „Nu pot stabili eu, în calitate de primar, dacă o sancțiune este justă sau nu, deoarece, abia atunci ar fi vorba de un abuz din partea mea.”

De asemenea, Ștefan Ilie spune că nu se va opune niciodată organizării de proteste, chiar dacă el este cel vizat de ele.

„Afișarea mesajelor care invocă conducătorul și regimul nazist, într-o astfel de situație, nu este doar mincinoasă, ci este absolut jignitoare, mai ales la adresa milioanelor de victime ale regimului totalitar hitlerist. Este o ofensă la adresa familiilor urmașilor celor morți în condiții îngrozitoare”, adaugă primarul.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a comunicat că asocierea imaginii IJJ Tulcea cu Organizația fascistă ,,Schutzstaffel”  pentru motivul aplicării unei sancțiuni în condiții legale de către personalul unității, încalcă prevederile O.U.G. nr. 31/2002 și aduce atingere imaginii Jandarmeriei Tulcea.

Asocierea instituției noastre cu o organizație fascistă, responsabilă printre alte orori istorice cu crimele de război naziste săvârșite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este de neacceptat și în dezacord cu legea. Considerăm că această asociere denotă lipsă de respect și întină totodată memoria tuturor celor care au avut de suferit de pe urma aceste tragedii istorice, fapt pentru care vom sesiza organele de drept pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, transmite Jandarmeria.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza