2.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualitatePrimăria Hârșova, obligată să facă publice contractele cu „Dumnezeul achizițiilor”

Primăria Hârșova, obligată să facă publice contractele cu „Dumnezeul achizițiilor”

Instanța a decis definitiv ca Primăria Hârșova să pună la dispoziție toate documentele care au stat la baza celor 17 achiziții făcute de UAT Hârșova de la firmele SC Siluan Proiect și SC Hercinic, ambele patronate de preotul Mădălin Iscru, cunoscut drept „Dumnezeul achizițiilor”.

În urmă cu doi ani, fostul primar al orașului Hârșova, Ionel Chiriță a solicitat administrației locale să-i pună la dispoziție documentele celor 17 achiziții, despre care spune că acum fac obiectul unei anchete penale derulate de DNA.

„Prin Decizia nr. 967/06.09.2021 (DEFINITIVĂ), Curtea de Apel Constanţa menţine Hotarârea 1409/03.11.2020 dată de Tribunalul Constanţa şi îl obligă pe primarul Ionescu Viorel, ca reprezentant al Oraşului Hârşova, să-mi pună la dispoziţie informaţiile solicitate în urmă cu aproape doi ani şi jumătate, prin cererea nr. 6230/22.04.2019, prin care mi-am exprimam suspiciunile faţă de corectitudinea celor 17 cumpărări directe făcute de Primăria Hârșova de la societăţile SILUAN PROIECT si HERCINIC, care prezintă grave nerespectări ale prevederilor legale, unele cu aspecte infracționale, faptele primarului Ionescu Viorel şi a celor care i-au fost alături în aceste demersuri fiind cercetate din punct de vedere penal de către DNA, în dosarul nr. 88/P/2019”, spune Ionel Chiriță.

Citește și: Primăria Ovidiu, lipsită de transparență. Sponsorii care au plătit Zilele Orașului, ascunși de ochii lumii

Fostul primar arată că „refuzul primarului Ionescu Viorel privind punerea la dispoziţie a documentelor solicitate de mine este o încercare de a ascunde modalitatea ilegală prin care Primăria Hârșova a atribuit cele 17 contracte către societățile SILUAN PROIECTși HERCINIC”.

Ionel Chiriță susține că din colaborarea „primarului Ionescu Viorel şi Mădălin Iscru, administratorul societăţilor SILUAN PROIECT si HERCINIC oraşul Hârşova a fost prejudiciat cu milioane de lei.”

„Dumnezeul achizițiilor” – Mădălin Iscru este preot în județul Tulcea, dar și omul din spatele mai multor firme specializate în contracte cu primăriile. El a făcut obiectul unei investigații jurnalistice a celor de la Recorder în care s-a demonstrat cum se fraudează banii din PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

foto colaj: Preotul Mădălin Iscru și Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova

1 COMENTARIU

  1. Si, uite asa, fosta aripa grea PNL Chirita, se ia la tranta cu actuala aripa tanara Ionescu si, spre deliciul lor si indiferenta cetateanului de rand, se luptara, se luptara de mai multi ani, din zori si pana in seara, prin judecatorii si tribunale, potcoave sa gaseasca, de cai verzi sa ne povesteasca. Procesomani de meserie, la voi molima/dihonia sa fie, iar pe noi sa ne lasati in pace, sa gandim curat, daca v-am votat, blestemata sa fie, a noastra prostie.

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments