2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăActualitatePrimăria Constanța, sancționată de trei ori pentru lipsa Registrului spațiilor verzi. În...

Primăria Constanța, sancționată de trei ori pentru lipsa Registrului spațiilor verzi. În 10 ani, suprafața verde a orașului s-a înjumătățit

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Primăria Constanța a fost sancționată cu avertisment de trei ori pentru refuzul de a elabora Registrul spațiilor verzi și a fost amendată pentru neasigurarea integrității, refacerii și îngrijirii spațiilor verzi.

Astfel, potrivit unui document obținut de Dobrogea Live de la Garda de Mediu Constanța, administrația locală a fost sancționată contravențional, cu avertisment, în 2014, 2015 și 2019 pentru lipsa constituirii Registrului, un instrument pe care, conform legii, Primăria avea obligația să-l finalizeze încă de acum zece ani.

De menționat că nici până în prezent, Primăria Constanța nu a finalizat acest dosar de audit, fără de care schimbarea destinației sau înstrăinarea unui spațiu verde public este mult mai facilă.

Primăria, amendată cu 10.000 lei pentru nerespectarea integrității spațiilor verzi

Printre rigorile legii în baza căreia a fost sancționat administratorul Constanței se numără articolul care prevede că “Municipiile de rang zero și unu au obligația să efectueze, până la data de 1 ianuarie 2011, auditul suprafeței, calității și accesibilității spațiilor verzi, urmat de elaborarea unei strategii și a unui plan de acțiune privind conservarea și dezvoltarea rețelei de spații verzi”.

De asemenea, în urmă cu o lună, Primăria a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a asigura integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi aflate în proprietatea sa.

Primăria nu a comunicat public aceste aspecte.

De altfel, precizăm că am solicitat municipalității încă de acum două luni lămuriri referitoare la Registrul spațiilor verzi și modalitatea de administrare a spațiilor verzi din Constanța, însă nici până în momentul de față nu am primit răspuns.

Spațiile verzi, decimate

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, suprafața verde a orașului s-a înjumătățit în ultimii ani. Astfel, conform ultimelor date disponibile, dacă în 2008, suprafața totală a spațiilor verzi din Constanța era de 301 hectare, în anul 2018 aceste suprafețe scăzuseră la 150 de hectare.

Sursa captură: Institutul Național de Statistică

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments