Primăria Constanța ia în calcul construirea șoselei de coastă în etape. Primul segment analizat este „Modern” – „Trei papuci”

Primăria Constanța analizează posibilitatea construirii șoselei de coastă în mai multe etape, iar primul segment vizat ar putea fi porțiunea dintre plaja „Modern” și „Trei Papuci”, cu pătrundere în oraș pe strada Pescarilor, a declarat pentru „Dobrogea Live” Horia Constantinescu, director executiv adjunct în cadrul Direcției Gestionare Servicii Publice.

Potrivit acestuia, administrația locală ia în calcul această variantă întrucât pe segmentul indicat există deja un drum tehnic de pământ la baza taluzului.

Taluzul se surpă

De asemenea, un alt motiv pentru abordarea în etape a proiectului șoselei de coastă îl reprezintă situația juridică incertă a unor sectoare de plajă și taluz, dar și prezența fenomenului de surpare al malului.

„Proiectul trebuie rescris pe anumite zone care fac obiectul unor împroprietăriri sau desproprietăriri. Dar mai avem și problema legată de alunecarea taluzului. În acest caz, pasul unu este stabilizarea terenului pentru că pe tot taluzul curge apă din drenurile care azi sunt total nefuncționale. În raport cu vechiul proiect sunt câteva schimbări care trebuie luate în calcul. Măsurăm de zece ori și tăiem o dată”, a spus reprezentantul Primăriei.

Șoseaua de coastă, în evaluare

Acesta a precizat că pentru construirea șoselei de coastă, municipalitatea intenționează să acceseze fonduri nerambursabile, și are în vedere chiar surse de finanțare prin PNNR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Citește și: Drumul spre nicăieri. Cu cât a asfaltat Primăria Constanța un drum de 300 de metri, pe plaja Modern

„Fondurile din Planul de Reziliență au în vedere, pe anumite criterii, amenajări de astfel de zone. Și cu siguranță, acolo unde putem îndeplini aceste criterii, se au în vedere toare sursele de finanțare”, a menționat Constantinescu.

El a adăugat că în momentul de față, proiectul șoselei de coastă al Constanței este supus analizei și evaluării la nivelul direcțiilor de specialitate din administrația locală.

USR PLUS se opune proiectului

Pe de altă parte, consilierii locali USR PLUS nu sunt de acord cu proiectul care vizează construirea de drum rutier pe coasta orașului, iar grupul militează pentru amenajearea taluzului în scop recreațional.

Citește și: USR Constanța: Horia Constantinescu vrea o șosea de coastă care să dea startul construirii de blocuri pe faleză

Mai mult de atât, USR PLUS Constanța îl acuză pe noul primar că prin acest proiect încalcă programul de guvernare locală agreat împreună cu PNL, care prevede, printre altele, construirea unei promenade, nu de șosea.

„Îi amintim domnului primar faptul că protocolul semnat la nivel local între USR și PNL prevede construirea unei promenade pietonale de-a lungul coastei orașului, nu a unui drum pentru mașini. Noi nu ne vom încălca promisiunea făcută constănțenilor doar pentru că Horia Constantinescu dorește o șosea care să dea startul construirii de blocuri pe toată faleza Constanței”, spuneau în urmă cu o lună consilierii USR PLUS.

Proiectul unei șosele de coastă a fost promovat în urmă cu două decenii de Radu Mazăre, apoi a fost preluat de fostul primar Decebal Făgădău, iar acum de Vergil Chițac.

Citește și: Făgădău începuse să pregătească terenul pentru proiectul imobiliar gigant de pe faleza Modern

Urmărește-ne pe:

Doneaza