TOP-ȘTIRIPrimăria Constanța dă 90 mil. lei unei firme de apartament să modernizeze...

Primăria Constanța dă 90 mil. lei unei firme de apartament să modernizeze zona Ștefan cel Mare

Primăria Constanța a anunțat săptămâna trecută semnarea contractului privind reabilitarea zonei Ștefan cel Mare, proiect care se ridică la 90 milioane lei, sumă provenită din fonduri europene.

Interesant este faptul că Meva Concept, firma căreia i s-a atribuit contractul figurează pe portalul Confidas cu doar patru angajați și sediu într-un apartament dintr-un bloc comunist din cartierul bucureștean Militari.

Firmă de apartament cu 39 de contracte cu instituții publice

În același timp, pe site-ul Ministerului de Finanțe, aceeași firmă apare că avea nouă angajați în 2020, patru angajați în 2019 și doi angajați în 2018. În acești trei ani, firma a încheiat nu mai puțin de puțin de 38 de contracte cu instituții publice, care se ridică la aproape 200 de milioane de lei.

La acestă sumă să adaugă și cei 90 milioane lei pe care îi va primi de la Primăria Constanța.

Mai mult decât atât, deși derulează afaceri de sute de milioane de lei, firma care are ca unic asociat o tânără de 32 de ani nu deține nici măcar un site de prezentare, iar la numărul de telefon al firmei nu răspunde nimeni.

La parterul acestui bloc are sediul Meva Concept, firma care în ultimii trei ani a încheiat contracte de aproape 300 milioane de lei numai cu instituții de stat

De asemenea, pe Internet nu se găsesc informații nici despre proprietara firmei, Ligia Andreea Paraschiv, nici despre activitatea societății.

Subcontractări pe măsură

Conform contractului semnat miercuri de primarul Vergil Chițac, Meva Concept a subcontractat încă trei firme care o vor sprijini în realizarea proiectului din centrul Constanței.

Însă, analizând profilul acestor trei societăți, pentru a putea duce la bun sfârșit un proiect atât de ambițios (aprox 50.000 mp de amenajare urbană), acestea vor avea nevoie la rândul lor să subcontracteze.

Una dintre firmele subcontractate de Meva Concept este din Râmnicu Vâlcea, se numește Hiwaters Solutions și are un singur angajat.

Altă firmă, Fraicom, înregistrată în București, se ocupă cu fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite.

Cea de a treia firmă, Mooz Services, cu sediul în Constanța, se ocupă cu lucrări de instalaţii electrice, iar patronul ei mai deține un restaurant și este co-proprietar al unui beach bar.

O felie prea mare

În aceste condiții, este evident că singure, cele patru firme nu pot acoperi cel mai ambițios proiect urbanistic al Constanței, care presupune amenajarea a aproximativ 50.000 mp de spații verzi, artere pietonale, fântâni arteziene, piste pentru biciclete, benzi unice pentru autobuze, extindere de trotuare, modernizarea rețelei de iluminat, etc.

Proiectul, cu numele „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, a fost realizat de administrația fostului primar Decebal Făgădău, iar termenul de execuție este de 18 luni.

Vom reveni în scurt timp și cu alte informații interesante referitoare la subiectul acestui material.

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: