Prima școală din județul Constanța care ar putea avea bazin didactic. CNI a acceptat proiectul

Un director de școală și un consilier local au demarat un proiect unic în județul Constanța și rar la nivel național: construirea unui bazin didactic în incinta unității de învățământ.

Cosmin Badea, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Constanța, și Mihai Ochiuleț (consilier local USR PLUS) au demarat proiectul construirii unui bazin didactic în anexa unității de învățământ, situată pe strada Corbului.

scoala 8
Anexa Școlii 8, locul unde se poate construi bazinul didactic foto: Mihai Ochiuleț

„În urmă cu 4 luni, directorul Școlii m-a invitat pe strada Corbului, la anexa școlii, acolo unde se află o curte spațioasă dar, ca multe alte spații din Constanța, neîngrijită și în paragină. Astfel, în urma discuțiilor purtate cu directorul școlii, am concluzionat, împreună, că un bazin didactic s-ar încadra cel mai bine în zona respectivă și ar veni și în întâmpinarea nevoilor sportului constănțean”, povestește Mihai Ochiuleț cum a început totul.

Consilierul local s-a dus cu acest plan la Primăria Constanța, la Direcția de Investiții. De aici a primit tradiționalul răspuns „Nu se poate”.

„Ca o paranteză, mulți funcționari din Primărie se pricep de minune să spună NU SE POATE, fără ca măcar să încerce să facă ceva”, adaugă Mihai Ochiuleț.

Cei doi nu s-au descurajat și au mers mai departe, adică la Compania Națională de Investiții (CNI), cea care a mai finanțat și executat astfel de proiecte.

203727379 341828527341202 6263537921012360257 n
Mihai Ochiuleț la CNI – arhiva personală

„După două drumuri și tot atâtea întâlniri cu reprezentanții CNI, am revenit în Primăria din Constanța cu confirmarea clară că acest proiect este fezabil. După ce au văzut de la CNI că SE POATE, funcționarii Primăriei, cărora le mulțumesc pe această cale, au elaborat întreaga documentație necesară privind construirea unui bazin didactic în curtea anexei Școlii Gimnaziale nr.8 din Constanța”, explică alesul local.

Cu întreaga documentație depusă, Compania Națională de Investiții i-a informat acum că acest proiect a fost acceptat pe lista sinteză.

Cum arată un bazin didactic

Conform CNI, construcția este realizată după un proiect tip și se adresează uzului didactic, cu posibila utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlilor din localitate și nu se adresează activităților competiționale.

44 111
Bazin didactic – machetă sursa: CNI

Bazinul de înot are o adâncime variabilă între 1,20 și 1,80 m și o dimensiune de 25 * 12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lățime și cu blocstarturi la capătul de 1,80m adâncime în conformitate cu normele europene.

De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, dușuri și grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar.

45 109
Bazin didactic – sursa: CNI

Totodată în clădirea care adăpostește bazinul de înot se regăsește și un cabinet de prim ajutor. Capacitatea acestuia este de 65 de persoane, construcția fiind proiectata pentru a fi utilizata simultan de doua clase de elevi, împreună cu profesori și personalul de întreținere.

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Buna ziua

    Reprezint un Club de dport in Constanta. Am dorit si noi acum 3-4 ani sa construim o sala de dport din bani privati pentru o scoala din Constanta dar nu s-a putut.
    Ideea este foarte simpla, noi construim sala din banii nostri si scoala se foloseste luni-vineri pana la ora 17 iar noi luni -vineri orele 17-21 si sambata si duminica.
    Am contactat chiar si o firma, a venit , a vazut, ne-a spus ca o poate face la nivel care nu ar fi in Cta.
    Dupa cateva discutii dintre doamna Director si primarie am fost informati ca nu s-a mai facut in Cta si ca dansilor de la primarie….. sa spunem ca le e frica.
    Daca vreun consilier crede ca acest lucru e important pentru comunitate va rog sa ne contactati, inca mai dorim.
    Mai este si alt model mai usor sa renovam.sali existente de sport tot in parteneriat.
    Ne puteti contacta pe adresa de email acscormoran@gmail.com

Comments are closed.

Doneaza