Premieră în administrația Constanța: Toate contractele încheiate de Primărie vor fi publice pe site-ul municipalității

Toate contractele încheiate cu terții, indiferent de tipul de contract, obiect, valoare sau modul de atribuire, precum și actele adiționale, în care figurează Municipiul Constanța ca autoritate contractantă, vor fi publicate pe site-ul Primăriei, se arată într-o hotărâre de Consiliu Local, aprobată săptămâna trecută.

Măsura se va aplica și în cazul instituțiilor subordonate municipalității, respectiv DGAS, SPIT, Muzeul de Artă Populară, Spitalul de Boli Infecțioase, CT BUS, Termoficare Constanța, RAEDPP și Confort Urban.

Nu toți “dinozaurii” din Primărie apreciază inițiativa

Proiectul inițiat de consilierii USR PLUS este o premieră pentru administrația constănțeană, în condițiile în care, în unele cazuri, presa a fost nevoită să acționeze în instanță Primăria pentru a obține copii ale contractelor derulate de municipalitate.

De altfel, potrivit informațiilor „Dobrogea Live”, hotărârea care vizează transparentizarea cheltuirii banilor publici nu a fost pe placul unor șefi de departament din cadrul Primăriei, care dețin funcția încă din mandatele anterioare.

Conform noului regulament, nu doar contractele vor fi publicate pe site-ul instituției, ci și plățile aferente acestora.

Nerespectarea noilor rigori va fi sancționată

Potrivit hotărârii, contractele și documentele aferente acestora vor fi postate pe site-ul primăriei în maxim 15 zile de la încheierea acestora, iar în cazul contractelor aflate deja în derulare, publicarea acestora se va realiza în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Este important de subliniat că nerespectarea termenelor și a prevederilor hotărârii constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit prevederilor legale în vigoare.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR PLUS Dumitru Caragheorghe și Mihai Ochiuleț.

Sursa foto: Primăria Constanța

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Doneaza