9 C
Constanța
duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Primării Dobrogene Premieră în administrația Constanța: Toate contractele încheiate de Primărie vor fi publice...

Premieră în administrația Constanța: Toate contractele încheiate de Primărie vor fi publice pe site-ul municipalității

Toate contractele încheiate cu terții, indiferent de tipul de contract, obiect, valoare sau modul de atribuire, precum și actele adiționale, în care figurează Municipiul Constanța ca autoritate contractantă, vor fi publicate pe site-ul Primăriei, se arată într-o hotărâre de Consiliu Local, aprobată săptămâna trecută.

Măsura se va aplica și în cazul instituțiilor subordonate municipalității, respectiv DGAS, SPIT, Muzeul de Artă Populară, Spitalul de Boli Infecțioase, CT BUS, Termoficare Constanța, RAEDPP și Confort Urban.

Nu toți “dinozaurii” din Primărie apreciază inițiativa

Proiectul inițiat de consilierii USR PLUS este o premieră pentru administrația constănțeană, în condițiile în care, în unele cazuri, presa a fost nevoită să acționeze în instanță Primăria pentru a obține copii ale contractelor derulate de municipalitate.

De altfel, potrivit informațiilor „Dobrogea Live”, hotărârea care vizează transparentizarea cheltuirii banilor publici nu a fost pe placul unor șefi de departament din cadrul Primăriei, care dețin funcția încă din mandatele anterioare.

Conform noului regulament, nu doar contractele vor fi publicate pe site-ul instituției, ci și plățile aferente acestora.

Nerespectarea noilor rigori va fi sancționată

Potrivit hotărârii, contractele și documentele aferente acestora vor fi postate pe site-ul primăriei în maxim 15 zile de la încheierea acestora, iar în cazul contractelor aflate deja în derulare, publicarea acestora se va realiza în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

Este important de subliniat că nerespectarea termenelor și a prevederilor hotărârii constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit prevederilor legale în vigoare.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR PLUS Dumitru Caragheorghe și Mihai Ochiuleț.

Sursa foto: Primăria Constanța

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments