-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPrimării DobrogenePregătiri de Paști în Cernavodă. Mii de flori vor înfrumuseța orașul

Pregătiri de Paști în Cernavodă. Mii de flori vor înfrumuseța orașul

Creștinii ortodocși se pregătesc de Duminica Floriilor și de cea mai mare sărbătoare a creștinismului – Învierea Domnului. În rezonanță cu Paștile și cu anotimpul în care suntem, angajații Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă lucrează șa înfrumusețarea orașului.

„Angajații noștri pregătesc verdele festiv al orașului prin lucrări de cosit și tuns iarba, atât manual cât și mecanizat”, spun reprezentanții Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă.

Lucrări de tundere a ierbii

Astfel, în această perioadă au fost vizate zonele: Parc Central, Parc Trust, Centrul De Informare Turistică și aleile din jurul blocurilor. „Prima Tundere” este cea care pregătește gazonul pentru caldura de primăvară și vară, spun specialiștii.

Totodată, aceeași societate a Consiliului Local Cernavodă execută reparații în spațiile verzi unde există goluri sau locuri fără iarbă.

„De asemenea, iarba a fost irigată pentru a menține gazonul frumos și sănătos. Ploile nu pot asigura întotdeauna cantitatea de apă necesară. Prin tunderea și irigarea ierbii se stimulează creșterea și indesirea acestora, iar vegetația se va dezvolta pe orizontală și nu pe verticală, împânzind întreaga suprafață într-un mod armonios”, arată cei de la Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă.

În Săptămâna Mare urmează înfrumusețarea tuturor sensurilor giratorii cu plante și glastre la standarde europene, numite Vertical Garden (Gradina Verticală).

Vertical Garden

Citește și:

FOTO Lucrări de primăvară în orașul Cernavodă. Cum arată serele unde sunt cultivate florile

Curățenia orașului, una dintre condițiile de bază pentru confortul sporit al oamenilor din Cernavodă

Cele mai populare

Recent Comments