17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Primării Dobrogene Pregătiri de Paști în Cernavodă. Mii de flori vor înfrumuseța orașul

Pregătiri de Paști în Cernavodă. Mii de flori vor înfrumuseța orașul

Creștinii ortodocși se pregătesc de Duminica Floriilor și de cea mai mare sărbătoare a creștinismului – Învierea Domnului. În rezonanță cu Paștile și cu anotimpul în care suntem, angajații Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă lucrează șa înfrumusețarea orașului.

„Angajații noștri pregătesc verdele festiv al orașului prin lucrări de cosit și tuns iarba, atât manual cât și mecanizat”, spun reprezentanții Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă.

Lucrări de tundere a ierbii

Astfel, în această perioadă au fost vizate zonele: Parc Central, Parc Trust, Centrul De Informare Turistică și aleile din jurul blocurilor. „Prima Tundere” este cea care pregătește gazonul pentru caldura de primăvară și vară, spun specialiștii.

Totodată, aceeași societate a Consiliului Local Cernavodă execută reparații în spațiile verzi unde există goluri sau locuri fără iarbă.

„De asemenea, iarba a fost irigată pentru a menține gazonul frumos și sănătos. Ploile nu pot asigura întotdeauna cantitatea de apă necesară. Prin tunderea și irigarea ierbii se stimulează creșterea și indesirea acestora, iar vegetația se va dezvolta pe orizontală și nu pe verticală, împânzind întreaga suprafață într-un mod armonios”, arată cei de la Utilități Publice Gospodăria Comunală Cernavodă.

În Săptămâna Mare urmează înfrumusețarea tuturor sensurilor giratorii cu plante și glastre la standarde europene, numite Vertical Garden (Gradina Verticală).

Vertical Garden

Citește și:

FOTO Lucrări de primăvară în orașul Cernavodă. Cum arată serele unde sunt cultivate florile

Curățenia orașului, una dintre condițiile de bază pentru confortul sporit al oamenilor din Cernavodă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments