TurismPlaja din Eforie se mărește cu 33 de hectare. 6 diguri vor...

Plaja din Eforie se mărește cu 33 de hectare. 6 diguri vor fi construite

Apele Române continuă proiectul de reducerea a eroziunii costiere. În aceste momente se lucrează în zona Eforie. Vor apărea 33 de hectare noi de plajă.

6 diguri perpendiculare pe țărm de peste 300 de metri fiecare și unul paralel cu acesta vor apăra 5.750 ml din lungimea litoralului românesc din stațiunea Eforie.

„Lățimea estimată a plajelor înnisipate este de 100 de metri, această lățime incluzând și plaja existentă, astfel că, la finalul proiectului vom avea o suprafață de plajă nouă de aproximativ 33 de ha. În urma studiilor de specialitate s-a stabilit că la intrarea în portul turistic Belona să nu fie făcută innisipare submersă pentru a nu fi colmată intrarea în port”, transmit cei de la Apele Române.

Va fi utilizat nisip provenit din Marea Neagră, dintr-o zonă de împrumut apropiată celei utilizate la Lotul 2 – Mamaia, fiind un loc situat lângă rada Portului Constanța, unde a fost identificată o zonă cu nisip care răspunde cerințelor de execuție.

Cu ajutorul finanțării europene, în cadrul proiectului REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020), prin intermediul celor mai moderne tehnologii, reducem eroziunea costieră la malul românesc al Mării Negre.

sursa foto: Apele Române

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza