18.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăPrimării DobrogeneParcul pe care Chițac vrea să-l construiască în Tomis Plus costă cel...

Parcul pe care Chițac vrea să-l construiască în Tomis Plus costă cel puțin 43 mil. euro

Parcul de 34,5 hectare pe care primarul Constanței, Vergil Chițac, intenționează să-l amenajeze în zona cartierului Tomis Plus va costa cel puțin 43 milioane euro, rezultând un preț de aproape 125 euro/mp.

Valoarea investiției a fost estimată de Ordinul Arhitecților din România (OAR) la cererea Primăriei Constanța, și apare într-un studiu realizat de organizație în vederea inițierii unui concurs internațional de proiecte care vizează premierea și implementarea celui mai bun plan pentru amenajarea parcului denumit generic “Parc DN3C Constanța”.

Potrivit studiului consultat de “Dobrogea Live”, investiția ar trebui să includă două pavilioane, zone sportive, poiană/peluze și zone plantate de mari dimensiuni.

Extras din studiul OAR

De menționat că valoarea înaintată de OAR șe referă strict la construire și proiectare, și nu ia în calcul costurile necesare elaborării PUD, PUZ, infrastructură gaze, electricitate, apă, canalizare, dirigenție de șantier, lucrări de management și alte studii, care ar putea ridica cu mult suma estimată de arhitecți.

De asemenea, estimarea OAR nu include nici cheltuielile presupuse de exproprierea terenurilor din zona vizată.

De altfel, în urmă cu un an, primarul aprecia că pentru amenajarea de la zero a parcurilor pe care și le-a propus municipalitatea va fi nevoie de investiții de 250 euro/mp, motiv pentru care la vremea aceea a introdus într-un proiect de hotărâre o taxă anuală de 50 lei/an pentru întreținerea spațiilor verzi, idee eliminată ulterior.

10 octombrie este data limită la care arhitecții care s-au înscris la concursul de proiecte pentru Parcul DN3C trebuie să-și depună lucrările dintre care un juriu OAR va desemna planul câștigător, pe 17 octombrie.

Sursa foto: Ordinul Arhitecților din România

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments