Orban, despre candidatura la prezidențiale: „Mă gândesc serios”. Ce spune liderul Forța Dreptei despre alianța cu USR și PMP. „Bola, un candidat potrivit la Primăria Constanța”

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a participat timp de două zile la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei desfășurată în Mamaia.

În cadrul unei conferințe de presă, Orban a vorbit despre o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidențiale din anul 2024. „Mă gândesc serios la această perspectivă și în funcție de modul în care vor evolua evenimentele politice voi lua decizia la momentul potrivit”, a declarat jurnaliștilor președintele Forța Dreptei.

Bogdan Bola, candidatul potrivit la primărie

Ludovic Orban a vorbit despre filiala constănțeană a partidului, filială condusă de Bogdan Bola.

Bogdan este un deputat tânăr și este pentru prima oară în postura de lider. Este o surpriză mai mult decât frumoasă ceea ce a realizat el și echipa Forța Dreptei la Constanța. Și aici nu este vorba numai de numărul membrilor și a organizațiilor locale, ci este vorba de spirit, de oameni, de starea și energia pe care o degajă această organizație”, a spus Orban.

Președintere Forța Dreptei a declarat că este convins că, anul viitor, vor avea candidați în 80% dintre UAT-urile din Constanța.

Să nu uităm că sunt mulți liberali de calitate care, din cauză că nu-și pot părăsi mandatul de primari, consilieri locali sau județeni, încă nu și-au exprimat opțiunea pentru Forța Dreptei. 80% dintre membri de la baza PNL, care sunt cu adevărat liberali, nu se mai simt bine în PNL, asta v-o spun eu. Cum să te simți bine în PNL când PNL nu mai există? PNL este un vagon ruginit remorcat de o locomotivă care a deraiat de la drumul obișnuit și care se îndreaptă către prăpastie în trena PSD. Cum să te simți bine când parlamentarii tăi votează creșteri de taxe și impozite? Nicio măsură liberală, în doi ani de guvernare! Niciun angajament liberal care a fost făcut la alegerile din 2020 nu este respectat. Cum să te mai simți bine într-o asemenea adunătură?”, a întrebat retoric Orban.

Întrebat dacă Bogdan Bola este candidatul potrivit pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Ludovic Orban a răspuns: „Bogdan Bola este un om care la o vârstă nu foarte matură a demonstrat că este un om bine pregătit, un om serios care știe să reprezinte interesele altora și care vine cu soluții care stau în picioare. Îl consider pe Bogdan Bola un candidat mai mult decât potrivit

Despre alianța cu USR și PMP

În schimb, atunci când a fost întrebat despre alința cu PMP și USR, liderul Forța Dreptei a refuzat să ofere informații concrete.

Aș prefera să nu vorbesc public despre acest subiect. Noi, Forța Dreptei, vrem să-i reprezentăm pe cei peste 6 milioane de români care atunci când au votat cu Iohannis, cu PNL, au votat împotriva PSD, a corupției din PSD, a abuzurilor din PSD, împotriva minciunilor PSD. Or, Iohannis și conducerea PNL au readus PSD la putere. PNL a murit. În schimb, liberalismul în societate există și el trebuie reprezentat. România are nevoie de o alternativă serioasă.

Cu toate acestea, Orban a amintit că Forța Dreptei are o rezoluție luată la nivel național în care a spus foarte clar că susțin orice formă de colaborare cu formațiunile politice democratice, euroatlantice de centru-dreapta, indiferent că este vorba despre un pact de sprijin în alegeri, în turul al doilea, alianță electorală, politică, sau de guvernare locală or națională.

„Pentru a se realiza o alianță este nevoie de acordul tuturor părților, de identificarea punctelor comune, de o viziune împărtășită de fiecare dintre noi, să fie ceva ce va funcționa. Deschiderea din partea noastră există. Suntem convinși că Forța Dreptei va fi parte dintr-o soluție benefică pentru România.”

Urmărește-ne pe:

Doneaza