Marea NeagrăNisip extras ilegal de pe plajă, folosit pentru amenajarea parcului de aventură...

Nisip extras ilegal de pe plajă, folosit pentru amenajarea parcului de aventură din Neptun

Proprietarii parcului de aventură Paradis Land din stațiunea Neptun au amenajat aleile și zonele de agrement din complex cu nisip extras de pe plajă, intervenție interzisă atât prin OUG 202/2002, cât și prin Legea 107/1996.

Potrivit normativelor menționate, extragerea nisipului de pe plajă este interzis, iar cei care încalcă prevederile pot răspunde penal.

Astfel, o cantitate importantă de nisip de plajă a fost folosită pentru amenajarea căilor de circulație, dar și pentru alte zone de agrement din incinta parcului de aventură inaugurat în urmă cu 7 ani.

“Am găsit nisipul în pădure”

Contactat de “Dobrogea Live”, principalul asociat al Capitol Aventura, firma care deține parcul, ne-a oferit explicații complet neverosimile, susținând că la momentul demarării investiției a găsit nisipul abandonat în pădure, chiar pe locul în care a amenajat parcul.

“Când am preluat pădurea, ne-a fost predată necurățată, iar printre diverse deșeuri era și o grămadă imensă de nisip, pe care noi l-am folosit pentru aleile alea. Practic am moștenit nisipul ălă, cine l-o fi aruncat acolo, Dumnezeu știe”, a explicat Aurelian Marin.

Terenul a fost preluat în concesiune pe 49 de ani de la Primăria Mangalia, însă este greu de crezut că persoane fără legătură cu proiectul ar fi abandonat în pădure, la distanță de peste 1 km de malul mării, o cantitate importantă de nisip furat de pe plajă cu riscurile aferente.

Investitorul, membru OMD Mangalia și vicepreședinte ANAT

Chiar dacă admitem explicația lui Aurelian Marin, trebuie subliniat că investitorii au identificat un bun al statului furat, caz în care aceștia ar fi trebuit să anunțe autoritățile, cu atât mai mult cu cât reprezentanții firmei se erijează în exponenți ai turismului sustenabil.

În contradicție cu abuzurile de la Paradis Land, firma Capitol Aventura este membră, împreună cu Primăria Mangalia, în Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia, organism care și-a asumat prin statut “conservarea patrimoniului turistic”.

Mai mult, asociatul majoritar al parcului este și vicepreședinte al celei mai mari asociații din industria turismului din România – ANAT, și fost consilier local de Constanța.

Contactați de publicația noastră, reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța ne-au transmis că vor efectua verificări la parcul de aventură din Neptun.

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: