9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Delta Dunării Municipiul Tulcea iese din Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Municipiul Tulcea iese din Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Viceprimarul orașului Tulcea, Dragoș Simion, a propus ca municipiul să renunțe la calitatea de membru al Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD). Propunerea se va discuta în ședința de Consiliu Local stabilită în data de 28 ianuarie.

În anul 2018, municipiul Tulcea a devenit membru în AMDTDD prin decizia Consiliului Local. Inițial, orașul a plătit o cotizație lunară de 2.500 de lei, aceasta fiind modificată la valoarea de 2.000 de lei lunar.

În anul 2020 a fost solicitat celor de la AMDTDD un raport al activităților desfășurate pentru promovarea intereselor municipiului Tulcea, cu evidențierea metodelor de promovare și a rezultatelor acestora pentru anii 2018 și 2019.

„În urma analizării raportului transmis nu reies acțiuni măsurabile, concrete care să fi avut impact asupra dezvoltării turismului, nefiind astfel evidențiat beneficiul asocierii municipiului Tulcea cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

Mai mult, Dragoș Simion arată că în anul 2020 a fost instituită taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Tulcea, astfel că orașul ar avea fondurile necesare pentru a se promova singur.

Membrii Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării Consiliul Județean Tulcea, condusă de Cătălin Țibuleac:

 • Primăria Municipiului Tulcea;
 • Primăria Comunei Jurilovca;
 • Primăria Comunei Crișan;
 • Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea;
 • SC „Complex Delta” S.R.L.;
 • SC „Europolis” S.A.;
 • SC „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.;
 • SC „ Complex Cormoran” SRL;
 • SC „Hidroturism” S.R.L.;
 • SC „Eden Travel Partener” S.R.L.;
 • SC „Delta Est Hotel” S.R.L.;
 • Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea;
 • Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism Lent Ivan Patzaichin S.R.L.

foto: Cătălin Țibuleac (președinte AMDTDD) și Ștefan Ilie (primarul municipiului Tulcea)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments