Medic, despre Secția de imunodependenți deschisă în Medeea: O idee foarte proastă

Primăria Constanța a anunțat zilele acestea că a deschis o secție a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase dedicată pacienților imunodeprimați, în cartierul Medeea. Capacitatea acesteia este de 25 de paturi de spitalizare continuă. În același timp, Primăria Constanța bate pasul pe loc de 6 luni cu deschiderea, măcar parțială, a Spitalului de Boli Infecțioase, unitate închisă după incendiul izbucnit pe 1 octombrie 2021 în cadrul Secției ATI.

Citește și: Spitalul de Boli Infecțioase NU se deschide pe 1 martie. Chițac ratează al doilea termen anunțat

Medicul infecționist Cora-Mitroi Maxim arată faptul că, la Medeea, clădirea care acum a fost „inaugurată” de primărie a funcționat și înainte ca centru medical. Așadar, efortul municipalității nu a fost unul considerabil.

„Nu e ca și cum ați dat o clădire nouă în funcțiune, ci doar ați „cosmetizat-o” un pic! Ok? Că nu suntem chiar toți veniți de pe lună”, spune medicul.

Pacienții cu HIV vor fi stigmatizați

Cora-Mitroi Maxim ridică problema dreptului la confidențialitate a pacienților imunodependenți prin HIV. Iar a face o secție specială dedicată lor, într-o clădire separată în oraș, poate fi similar cu a-i arăta cu degetul.

„Ideea să duci HIV-ul într-o clădire aparte și toată lumea să știe ce se tratează acolo…mi se pare o idee cam proastă care cumva le refuză pacienților, practic, dreptul la confidențialitate! Când un pacient imunodeprimat prin HIV se adresa Spitalului de Boli Infecțioase, când intra pe ușa spitalului, nu era stigmatizat…lumea care îl vedea intrând nu știa ce boală are! Putea să aibă orice boală infecțioasă! Vărsat de vânt….pojar…. Acum….dreptul la confidențialitate e cam viciat, câtă vreme toata lumea știe ce se tratează la Medeea”, spune medicul.

Citește și: Tragedia de la Infecțioase, acoperită de PNL cu promisiuni

Ea se întreabă dacă secția de zi de boli infecțioase nu putea să fi funcționat în acel spațiu?

Reamintim, sâmbătă, 26 martie, de la ora 12, în fața Primăriei Constanța se va organiza un protest pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unica unitate medicală de acest gen din Dobrogea.

Citește și: PROTEST Constănțenii cer redeschiderea singurului Spital de Infecțioase din Dobrogea

Urmărește-ne pe:

Doneaza