TurismMamaia Nord, zona de lux a litoralului românesc, fără spații verzi. Construcțiile...

Mamaia Nord, zona de lux a litoralului românesc, fără spații verzi. Construcțiile haotice au ocupat fiecare metru de pământ

Dezvoltarea haotică și, în multe cazuri, ilegală a zonei Mamaia Nord se observă acum cel mai bine prin lipsa spațiilor verzi. Turiștii care vor să vină pe litoral să se relaxeze au doar opțiune plajei și cluburilor. Orice fel de plimbare este exclusă deoarece străzile din cea mai luxoasă zonă de pe litoral sunt pline de gropi și praf, șantierele sunt la tot pasul, iar parcurile și spațiile verzi lipsesc.

Citește și: Haosul construcțiilor din Mamaia Nord. Primăria Năvodari acuză ISC și Poliția de controale ilegale și abuzive

Deși județul Constanța are normative (HCJ 152/2013) care obligă dezvoltatorii imobiliari să creeze și zone verzi (30%) atunci când construiesc monstruozități la malul mării, acest lucru nu se întâmplă. Mai mult, nici administrația locală – Primăria Năvodari – nu pare să fie preocupată de acest lucru.

Dacă în urmă cu mai mulți ani, administrația locală susținea că va crea un parc pe un teren după finalizarea unui litigiu cu privire la acesta, acum primăria spune că zonele verzi din Mamaia Nord sunt aproape inexistente.

Citește și: Polițistul local pus să verifice rechinii imobiliari din Mamaia Nord a câștigat o sumă uriașă la pariuri sportive

Dobrogea Live a solicitat Primăriei Năvodari date despre numărul construcțiilor ridicate în ultimii ani în această zonă, dar arhitecta șefă a orașului, Giorgiana Cotigi, ne-a trimis la Direcția de Statistică deoarece ea nu deține aceste date. În Mamaia Nord s-ar înregistra acum undeva la peste 20.000 de spații locative.

Când a venit vorba despre situația spațiilor verzi/parcuri din zona Mamaia Nord, Vasilica Neacșu, director executiv al Direcției  Administrarea Domeniului Public și Privat din primăria Năvodari, susține că aceste spații verzi sunt „adiacente căilor publice; în zona străzii D13 și între bulevardul Mamaia și pista de biciclete.

Ca lista acestor „zone verzi” să pară și mai lungă, Primăria Năvodari ne-a inserat și zone din Mamaia Sat (str. T13, str. C1 și str. M5), dar despre ele vom discuta altădată.

Zonele verzi de pe strada D13 sursa: Google maps
„Zone verzi” cuprinse între bd. Mamaia și pista de bicicletă sursa: Google maps

Urmărește-ne pe:

Doneaza