TurismLogoul turistic propus de Charlie Ottley, criticat. „Are în spate o concepție...

Logoul turistic propus de Charlie Ottley, criticat. „Are în spate o concepție catastrofală”

Cunoscutul realizator britanic Charlie Ottley, un om care iubește și promovează România, a anunțat în urmă cu două zile că a realizat un logo turistic pentru țara noastră pe care-l oferă, dacă va fi acceptat, gratuit ministerului de resort.

„România are nevoie de un nou logo turistic. Nu e suficient să spunem că avem copaci (și întâmplător cel mai slab record de defrișări ilegale din Europa). Și Carpathia nu este o grădină, cu garduri vii ordonate, peluze tunse îngrijit și paturi cu flori bine îngrijite. Este ultima sălbăticie adevărată din Europa cu cea mai mare pădure mixtă supraviețuitoare și două treimi din prădătorii de vârf ai Europei. România este, de asemenea, o țară cu mii de ani de istorie complexă și o moștenire culturală diversă care se întoarce înainte de daci. Este, de asemenea, un pământ al belșugului”, scrie Charlie Ottley pe pagina sa de Facebook.

Logoul propus de Charlie Ottley

Din acest motiv, am creat un nou logo pentru a încerca să reflecte aceste aspecte importante. Este gratuit să o folosești pentru toată lumea ca alternativă la frunză. Fără îndoială că mulți oameni îl vor urî sau nu vor fi de acord cu elementele cheie, dar cel puțin sper că am adus dezbaterea în prim plan și invităm pe oricine să vină cu propriile modele așa cum am făcut-o acum aproape un an. Și vă rog să nu uitați că asta nu este pentru noi, ci pentru lume și astfel mesajul trebuie să fie în engleză și să fie înțeles de străinii pentru care – sălbăticia semnifică frumusețea și natura neatinsă, un răsărit înseamnă o țară un nou început și un snop de porumb simbolizează abundența”, adaugă realizatorul.

Citește și: Documentarul ce surprinde Delta Dunării în toate anotimpurile. Charlie Ottley: „O priveliște care nu a mai fost văzută până acum”

„Spicul, recuperat parcă din stema RSR”

Teodor Baconschi spune despre acest logo că ar fi bine ca Guvernul să nu-l accepte deoarece „are în spate o concepție catastrofală: litera inițială ne condamnă la exotism dacopat, iar subtitlul ne bagă într-un colț de lume, definit prin sălbăticie. Bonus: spicul de grâu, recuperat parcă din stema RSR, ne pune din nou în categoria unei țări ”eminamente agrare”, iar cromatica tricolorului e alterată. Oare ce gândesc oamenii aceștia?

„Nici măcar un lup de stepă, nici măcar bobul de grâu evanghelic, nici măcar un colț de Europa Christiana, ci doar unul de sălbăticie. După milenii de Ortodoxie”, comentează în online Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

„Sinistră încropeală, Doamne ferește să se folosească”, comentează și Alexandru Nicolae Panaitescu.

Citește și:

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: