Litoral. Se înmulțesc cazurile de turiști confirmați cu COVID-19

În urmă cu două zile s-a înregistrat primul deces al unui turist aflat pe litoral, depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un asistent medical din Craiova care era împreună cu familia în stațiunea Mamaia.

Florin Cazacu, asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, era cu familia la mare când a început să aibă primele simptome. Soţia sa, şi ea asistent medical, dar şi cei doi copii au fost şi ei testaţi pozitiv. În data de 18 iulie, Florin a murit în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din cauza unei forme severe a COVID-19. Bărbatul nu avea alte comorbidități.

Astăzi, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a făcut un apel către locuitori să respecte regulile de igienă și de distanțare pe fondul apariției unor cazuri de turiști testați pozitiv.

Zilele trecute, au reînceput să apară cazuri și în orașul nostru, chiar dacă cei depistați pozitiv nu sunt neaparat localnici. Ca în fiecare an, pe durata sezonului estival, turiștii sunt bineveniți în stațiunile Mangaliei, întrucât contribuie la dezvoltarea economiei locale. Totuși, anul aceste trebuie să fim foarte atenți cu cine intrăm în contact, să păstram distanța socială, să evităm aglomerațiile și să purtăm mască în spații închise. Mulți dintre dumneavoastră aveți afaceri în turism sau lucrați în statiuni, în timpul verii, fiind astfel expuși riscului de infectare. Unii turiști vin la mare fiind purtători asimptomatici ai virusului și de aceea trebuie să respectăm regulile de igienă și distanțare socială, pentru a evita situațiile dramatice sau chiar tragice, spune primarul Cristian Radu.

Duminică, 19 iulie, erau 131 de persoane internate cu diagnosticul COVID-19 în județul Constanța, dintre care 122 din județ și 9 din alte județe. „Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență”, transmite Prefectura Constanța.

Citește și: 889 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Care este situația în Constanța și Tulcea

Sursa foto: arhivă

Urmărește-ne pe:

Doneaza