Iarba verde i-a luat prin surprindere pe primarii municipiilor Constanța și Tulcea

Aleși în septembrie 2020, primarii municipiilor Constanța și Tulcea au lăsat impresia că vor aduce un suflu nou în primării, că administrațiile conduse de ei vor fi altcumva față de precedentele. Și oamenii din cele două municipii i-au creditat cu multă încredere.

Iarba crește – o realitate care i-a luat prin surprindere pe Vergil Chițac (primarul municipiului Constanța) și Ștefan Ilie (primarul municipiului Tulcea). Ocupați, probabil, cu alte chestiuni administrative, edilii și cei din subordinea lor nu au văzut că bălăriile le-au invadat orașul. De aproape două săptămâni, constănțenii și tulcenii se plâng de faptul că nimeni nu se ocupă de spațiile verzi.

Chițac dă vina pe vechea administrație

Muștruluit serios pe rețelele sociale, Vergil Chițac a anunțat pe 14 mai că a „demarat o amplă acțiune de îngrijire a spațiilor verzi”. Desigur, într-o postare pe Facebook, primarul a avut grijă să anunțe constănțenii că vina nu-i aparține și a arătat, ca de fiecare dată, cu degetul către vechea administrație.

Primăria Municipiului Constanța are în administrare 80% dintre spațiile verzi, ca urmare a rezilierii unilaterale a contractului de către prestatorul de servicii, în luna februarie a acestui an. Este o situație pe care nu ne-am dorit-o și care trădează încă o dată modul defectuos în care a fost administrat orașul în ultimii 20 de ani, dat fiind că la Constanța s-a cultivat o situație vecină cu monopolul în loc să se stimuleze o piață competitivă cu mai multe firme locale”, spune Chițac în apărarea lui. Doar că, din februarie până în mai au trecut trei luni în care se știa că iarba va crește.

Ștefan Ilie își asumă neputința

Primarul municipiului Tulcea, și el criticat în online că nu a luat nicio măsură pentru îngrijirea spațiilor verzi, a anunțat că de săptămâna viitoare vor fi echipe de voluntari care vor ajuta la tăierea ierbii și colectarea selectivă a deșeurilor.

„Nu voi fugi niciodată de critica care îmi este adresată, nici măcar de cea a conturilor fake. Responsabilitatea erorilor sau a neputinței administrative îmi aparține”, spune Ștefan Ilie.

Tunderea ierbii de pe domeniul public din municipiul Tulcea este executată de S.C. Servicii Publice S.A. cu întreg personalul disponibil (18 persoane) la care s-au adăugat alte 32 persoane prin detașare din alte compartimente. Sunt folosite 8 motocositoare.

Ce spun oamenii

Am preluat câteva dintre sutele de comentarii scrise pe această temă în ultima vreme.

„De ce vă victimizați mereu? De data asta noi trebuie să vă amendăm pe dvs!! Așa cum ceilalți primari au găsit soluții…e rândul dvs! Altfel… plecați acasă și nu vă mai victimizați!!! Și nici nu ne mai amenințați cu amenzi”, îi scrie un constănțean lui Vergil Chițac.

„Buruieni de înălțimea unui copil sau a unui adult mai scund, crengi uscate care atârnă din copaci sau chiar copaci căzuți, viețuitoare de tot felul prin ele, aceasta este realitatea orașului. După ce ne-ați amenințat pe toți cu amenzi dacă îndrăznim să aranjăm vreo porțiune, acum pasați sarcina și responsabilitatea oamenilor și asociațiilor? Serios?! Acestea sunt soluțiile dv? Orașul nu a arătat niciodată mai neîngrijit”, scrie o constănțeancă.

„Tot ce se întâmplă în Constanța e rușinos și lipsit de logica pentru un oraș mare. Iașiul e impecabil, Brașov la fel, chiar și orașe mici precum Bârladul au spațiile verzi îngrijite. Era cel mai ușor sa începeți cu îngrijirea spatiilor verzi pentru că în felul acesta ați fi luat ochii constănțenilor, daca și acest lucru e dificil atunci sunteți depășit de funcția ocupata”, mai scrie un locuitor al Constanței.

Un tulcean îi scrie lui Ștefan Ilie: „Cu tot respectul, orașul arată oribil. Străzi murdare și peticite, iarbă netăiată, spații verzi abandonate, intrările în oraș vai viața lor.. Sunt curios dacă aveți un plan pe care să îl știm și noi, tulcenii. Doar nu e secret?”

FOTO: Vergil Chițac și Ștefal Ilie – colaj sursa: Facebook

Citește și:

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

Constanța redevine oraș bogat. După roata „ca-n Londra”, Chițac aduce coșul de gunoi „ca-n Anglia”, cu 2.941 de lei bucata

Chițac, acuzat că o ia pe urmele lui Nicușor Constantinescu

Primăria Tulcea va economisi 11.000 de lei/an. Banii sunt luați de la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

  1. D le primar avem o problema,printre altele,pe str ioan ursu nr 51,bl.N2,sc E,,cei de la parter au ingradit,abuziv, spatiu public ,facandu si o”gospodarie” de vreo 100 mp, in care si parcheaza masini,si au instalat mese scaune,au ocupat pana si trotuarul,iar cei care indraznesc sa treaca sunt agresati fizic si verbal(asa am patit eu) de o individa care isi face veacul(ruda probabil) prin preajma… toti stiu,vad dar nu zice nimeni nimic…am vrea o lamurire in acest caz,va rog

Comments are closed.

Doneaza