25.4 C
Constanța
vineri, iulie 30, 2021
AcasăMarea NeagrăRemus Negoi: Am cerut instituțiilor de Mediu să ia măsuri pentru oprirea...

Remus Negoi: Am cerut instituțiilor de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării pădurii Comorova

Senatorul constănțean Remus Negoi a solicitat autorităților locale, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Gărzii Naţionale de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării pădurii Comorova din stațiunea Neptun-Olimp.

“Am vorbit astăzi de la tribuna Senatului, în cadrul unei declaraţii politice, despre situaţia pădurii Comorova, aflată în pericol de defrişare, după ce din anul 2004, această arie a intrat în intravilanul oraşului Mangalia”, se arată într-un mesaj al senatorului USR PLUS.

Potrivit acestuia, în zonă a fost deja construit un cartier, iar alte 2,5 hectare sunt pregătite de tăiere pentru a se ridica un complex imobiliar care va avea un aparthotel de 10 etaje, un restaurant, parcări și alei.

“Am tras un semnal de alarmă asupra acestei probleme şi am cerut autorităților locale, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Gărzii Naţionale de Mediu să ia măsuri pentru a opri masacrarea acestei păduri seculare. În calitate de senator, voi aduce în mod regulat în atenţia autorităţilor abilitate problemele locale care au şi un impact naţional, pentru a se putea găsi soluţii pentru rezolvarea lor”, a explicat politicianul.

În urmă cu o săptămână, publicația „Info-Sud-Est” a dezvăluit că două hectare și jumătate din Pădurea Comorova vor fi tăiate pentru a face loc unui complex imobiliar vecin cu Novum, hotelul din Olimp inaugurat în pandemie.

Sursa foto: Ziariștii

Cele mai populare

Recent Comments