CulturăConducerea ISU Dobrogea vrea să demoleze o clădire istorică ridicată în 1883,...

Conducerea ISU Dobrogea vrea să demoleze o clădire istorică ridicată în 1883, pe motiv că nu este util compartimentată. Direcția pentru Cultură respinge proiectul

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” a dispus desființarea pavilionului administrativ din incinta de pe Mircea cel Bătrân 110, o clădire cu valoare istorică de 500 mp, construită în urmă cu 140 de ani, însă păstrată într-o stare bună.

Motivul invocat de ISU pentru demolarea clădirii ridicate în 1883 – nu este compartimentată ’’la nivelul cerințelor actuale’’. Însă este de subliniat că imobilul are funcțiune administrativă, nu tehnică, precum celelalte corpuri din incinta ISU Dobrogea, care măsoară aproape 6.000 mp.

’’Construim un nou sediu și sunt făcute demersuri în sensul demolării clădirii. Cum este compartimentată clădirea nu poate să asigure funcționalitatea la nivelul cerințelor actuale’’, a declarat pentru ’’Dobrogea Live’’ inspectorul șef ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei.

Astfel, este de neînțeles de ce Inspectoratul dorește să demoleze o clădire istorică de 500 mp perfect conservată în condițiile în care jumătate din incinta sediului ISU este liberă de construcții.

Pe de altă parte, fiind vorba de o clădire cu valoare istorică, ISU trebuie să obțină acordul Direcției Județene pentru Cultură Constanța (DJCC), care se opune demolării.

Instituția de cultură a înștiințat ISU Dobrogea că respinge desființarea clădirii, mai ales în condițiile în care demolarea ei nu a fost susținută de documentele depuse de Inspectorat.

Mai mult decât atât, DJCC a dispus ca ISU să realizeze un studiu istoric pentru clădirea construită în urmă cu 140 de ani.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza