Firma care a elaborat PUZ-urile care pot distruge taluzul Constanței va ’’gândi’’ și promenada de la baza falezei

Firma care a proiectat PUZ-urile în baza cărora taluzul Constanței ar putea fi distrus de mai multe proiecte imobiliare a câștigat licitația pentru elaborarea documentației și fezabilității unei promenade de coastă, care va străbate baza falezei, în dreptul plajei modern.

În PUZ-urile gândite de Agorapolis, sunt proiectate zeci de clădiri pe panta taluzului, deservite de mai multe rețele de drumuri care pleacă dintr-o șosea de coastă, urbanizând astfel ultimul spațiu verde rămas intact în oraș.

Planurile urbanistice sunt încă proaspete în memoria constănțenilor care s-au opus în urmă cu un an edificării unei artere de acces pentru utilaje menite să faciliteze accesul utilajelor pe taluz (subiectul pe larg, aici).

Practic, autorul care a desenat și promovat ridicarea a zeci de blocuri pe taluz a fost ales acum să gândească pe un proiect care vizează amenajarea unei promenade pietonale și pistă de biciclete în aceeași zonă. 

Se pregătește un tun imobiliar

Cum primarul Vergil Chițac a emis recent mai multe Certificate de Urbanism pentru construcții pe taluz, este greu de crezut că proiectantul nu va lăsa loc și pentru șoseaua de coastă prin care s-ar face accesul către viitoarele cartiere, așa cum le-a prevăzut chiar Agorapolis.

Ideea proiectului privind amenajarea unei promenade la baza taluzului, între Modern și Pescărie, aparține USR Constanța, însă acesta este blocat la primărie. 

Cu toate că municipalitatea ține proiectul USR la sertar, Chițac a inițiat un proiect similar, însă care vizează doar sectorul cuprins între parcarea de la Modern și Casa Căsătoriilor, cel despre care vorbim în material.

Astfel, promenada pe care o pregătește primăria se oprește fix în zona de unde încep loturile pe care PUZ-urile Agorapolis a prevăzut edificarea de blocuri.

Firma Agorapolis este deținută de arhitectul constănțean Mihaela Pușnava, care în ultimii ani a câștigat numeroase contracte cu Primăria Constanța.

Menționăm că publicația noastră pregătește o investigație care urmărește pregătirile pentru un iminent tun imobiliar pe taluz, validat chiar de conducerea primăriei, care ar putea debuta în toamna acestui an.

Sursa foto: Partidul Verde Constanța

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza