31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitate„Festivalul de muzică ușoară Mamaia” va reveni din 2021, după nouă ani...

„Festivalul de muzică ușoară Mamaia” va reveni din 2021, după nouă ani de absență

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Desfășurarea „Festivalului național de muzică ușoară Mamaia” va fi reluată din toamna anului viitor și va avea loc la “Teatrul de vară Mamaia”, a declarat pentru Dobrogea Live președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Evenimentul de anul viitor va reprezenta a 43-a ediție a cunoscutului festival de la malul mării, a cărui organizare a fost întreruptă în 2013.

Reprezentantul administrației județene a precizat că împreună cu prestigiosul eveniment se va desfășura și “Festivalul național al cântecului și dansului popular românesc Mamaia”.

„Reînceperea organizării acestor festivaluri este importantă atât pentru spectatori, constănțeni și turiști deopotrivă, cât și pentru tinerele talente, care pot fi cunoscute de publicul larg, și vocile consacrate ale muzicii. Din păcate, în acest an, din cauza pandemiei, nu putem organiza un astfel de eveniment, însă cu siguranță, anul viitor vom demara procedurile de organizare a celor două festivaluri. Vreau ca tradiția lor să reînvie și să continue”, a explicat Țuțuianu.

Teatrul de vară intră în reabillitare

De asemenea, el a subliniat că cele două evenimente ar urma să fie găzduite de Teatrul de vară din Mamaia, a cărui reabilitare este programată să se finalizeze vara viitoare. Emblematica locație, care are acceași vârstă cu cea a festivalului, se află în prezent în stare avansată de degradare.

„Sunt convins că teatrul de vară este locul cel mai potrivit pentru readucerea Festivalului de muzică ușoară Mamaia în atenția publicului. Am demarat procedurile pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare Teatrul de vară Mamaia”. Conform planului nostru, lucrările vor fi finalizate la sfârșitul verii anului 2021. Ar fi exact perioada în care, în mod tradițional, se desfășura festivalul”, a spus președintele Consiliului Județean.

Teatrul va beneficia de un acoperiș retractabil pentru ca atât cei de pe scenă, cât și cei din sală să nu fie condiționați de vremea de afară.

Prima ediție, în 1963

“În această locație artiștii vor beneficia de condiții optime pentru desfășurarea spectacolelor, iar spectatorii vor putea să îi urmărească dintr-o sală cu scaune confortabile și cu sonorizare performantă, indiferent de condițiile meteorologice”, a adăugat reprezentantul administrației județene.

Prima ediție a „Festivalului de muzică ușoară românească Mamaia”, care a fost organizat după modelul vestitului concurs de muzică de la San Remo, a avut loc în anul 1963.

Cu toate că s-a bucurat de mare popularitate, în anul 2013 autoritățile locale au decis sistarea festivalului.

Pe scena festivalului de la Mamaia s-au lansat nume celebre, precum Luminiţa Anghel, Corina Dogaru, Laurenţiu Duţă, Adrian Enache, Cristian Faur, Mihai Onilă, Laura Stoica sau Carmen Trandafir.

Surse foto: Comunismul în România/Top românesc

Cele mai populare

Recent Comments