17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Actualitate Fermierii dobrogeni amenință cu proteste: „Vom bloca șoselele și autostrăzile”

Fermierii dobrogeni amenință cu proteste: „Vom bloca șoselele și autostrăzile”

Fermierii din Dobrogea acuză autoritățile române de incompetență și incapacitate în ceea ce privește absorbiția de fonduri europene prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență pentru realizarea de sisteme de irigații.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presă, că prin această „incapacitate” a statului, în pofida promisiunilor și garanțiilor constante primite din partea Ministerului Agriculturii, este „pusă în pericol dezvoltarea durabilă a agriculturii în zone care se confruntă cu grad mare de ariditate, așa cum este și Dobrogea.”

Prin proiectele de irigații, care își așteaptă posibilitatea de finanțare, s-ar fi pus pe masa românilor alimente din producție autohtonă, spun fermierii.

Acum, aceștia se văd în pericolul să dea faliment și „pun în pericol securitatea alimentară a țării”, spun cei din APAD.

„Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea nu poate sta nepăsătoare la acest dezastru care amenință agricultura românească și va contacta toate asociațiile profesionale în vederea discutării subiectului și a luării de măsuri în raport cu aceste aspecte.

Răbdarea noastră, a agricultorilor, a ajuns la cote maxime, vom ieși în strada din nou, dar de data acesta nu o să ne mai lasăm înduplecați doar de promisiuni. Vor fi cele mai mari proteste ale agricultorilor din istoria României”, se arată în comunicat.

Fermierii solicită să le fie prezentate, până cel târziu la termenul limită de depunere al PNRR-ului către Comisia Europeană, planurile și măsurile pe care Guvernul vrea să le adopte pentru a continua reabilitarea sistemelor de irigații și înființarea depozitelor agroalimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments