19.4 C
Constanța
marți, iulie 27, 2021
AcasăActualitateFermierii dobrogeni amenință cu proteste: „Vom bloca șoselele și autostrăzile”

Fermierii dobrogeni amenință cu proteste: „Vom bloca șoselele și autostrăzile”

Fermierii din Dobrogea acuză autoritățile române de incompetență și incapacitate în ceea ce privește absorbiția de fonduri europene prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență pentru realizarea de sisteme de irigații.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presă, că prin această „incapacitate” a statului, în pofida promisiunilor și garanțiilor constante primite din partea Ministerului Agriculturii, este „pusă în pericol dezvoltarea durabilă a agriculturii în zone care se confruntă cu grad mare de ariditate, așa cum este și Dobrogea.”

Prin proiectele de irigații, care își așteaptă posibilitatea de finanțare, s-ar fi pus pe masa românilor alimente din producție autohtonă, spun fermierii.

Acum, aceștia se văd în pericolul să dea faliment și „pun în pericol securitatea alimentară a țării”, spun cei din APAD.

„Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea nu poate sta nepăsătoare la acest dezastru care amenință agricultura românească și va contacta toate asociațiile profesionale în vederea discutării subiectului și a luării de măsuri în raport cu aceste aspecte.

Răbdarea noastră, a agricultorilor, a ajuns la cote maxime, vom ieși în strada din nou, dar de data acesta nu o să ne mai lasăm înduplecați doar de promisiuni. Vor fi cele mai mari proteste ale agricultorilor din istoria României”, se arată în comunicat.

Fermierii solicită să le fie prezentate, până cel târziu la termenul limită de depunere al PNRR-ului către Comisia Europeană, planurile și măsurile pe care Guvernul vrea să le adopte pentru a continua reabilitarea sistemelor de irigații și înființarea depozitelor agroalimentare.

Cele mai populare

Recent Comments