-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăUltimele ȘtiriFelix Stroe, de la „capete în gură” la bunicul iubitor de pisici....

Felix Stroe, de la „capete în gură” la bunicul iubitor de pisici. Cum îl umanizează PSD pe liderul de la Constanța

Deși are un trecut controversat, Felix Stroe, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța, pozează în bunicuț, om simplu, atașat de oameni și de valorile morale și spirituale ale cetățenilor.

PSD Constanța este în plin proces de umanizare a liderului Felix Stroe. După ce l-au decapitat fără drept de apel pe actualul președinte al CJ, Marius-Horia Țuțuianu, retrăgându-i sprijinul în timp ce acesta își instala panourile electorale prin oraș, cei de la PSD în prezintă acum pe „omul” Felix Stroe.

Fostă sursă „Dan” a Securității lui Ceaușescu, Felix Stroe vorbește despre familie, „ziua sfântă” de Crăciun în care s-a născut, despre faptul că este un împătimit al cititului (chiar și comentariile literare intră pe agenda lui), un om care muncește non stop și multe altele. Totul în interviuri realizate de staff-ul PSD și diseminate în mass-media locale. Desigur, nu lipsesc pozele cu familia, cele din tinerețe (când Felix era ofițer în armată), fotografiile cu pisica și altele.

Felix Stroe își prezintă nepoții

De ce are nevoie liderul PSD Constanța de un proces de umanizare în ochii electoratului? În primul rând, după modul în care și-a anuntaț candidatura, călcând pe cadavrul politic al actualului șef al Consiliului Județean Constanța, Felix nu a dat dovadă de umanitate ci de canibalism politic, arătându-i lui Țuțuianu (și celorlalți) cine este șeful, mai mult, aducându-l pe acesta în conferințe în care au rostit diferite explicații total necredibile despre această rocadă a candidaților PSD Constanța.

Felix Stroe alături de soție

Apoi, Felix Stroe vine cu problema legăturii sale cu fosta Securitate. Chiar dacă CNSAS spune că nu a făcut poliție politică și nu i se poate atribui calitatea de colaborator/lucrător, Stroe e fost sursa „Dan” a acestora în timp ce era elev la Liceul B.P. Hașdeu din Buzău. Treaba lui „Dan” era să-și supravegheze colegii în timpul orelor și în afara acestora.

Apoi, Felix Stroe este cel care a stat bine-mersi șef la RAJA Constanța (începând cu 2003) în timp ce Mazăre-Constantinescu conduceau județul și PSD-ul județean. Apropierea lui Stroe de aceste personaje (aflate în închisoare) este inevitabilă. După condamnarea lui Nicușor, Stroe devine noul lider al PSD Constanța (2015). Din această postură ajunge pentru scurt timp ministru al Transporturilor, iar în 2019 își îndemna psd-iștii să răspundă la „m..e PSD” cu „m…e PNL sau USR”, iar pe femeile din partid le îndemna să dea „capete în gură”.

Stroe este perceput ca principal vinovat pentru prețul mare al serviciilor furnizate de RAJA SA (apă și canalizare), al treilea pe țară, în timp ce investițiile de care tot vorbește compania aproape că nu se văd. Ceea ce se vede este cârpeala veșnică a unor conducte vechi, ruginite, care cedează foarte des, lăsând populația fără apă potabilă.

De asemenea, electoratul îl percepe pe Stroe ca fiind un îmbogățit al perioadei post-Revoluție, lucru adevărat dacă vedem ultima declarație de avere depusă în anul 2018. Aici, liderul PSD Constanța notează că este proprietarul a 13 terenuri situate în județele Constanța și Buzău, a 3 case și un apartament în județele Constanța și Buzău. Are și aproximativ 100.000 de lei, bani care erau depuși în diferite conturi bancare.

Felix Stroe era acționar sau asociat în 11 societăți comerciale și avea un împrumut personal de 300.000 de lei acordat lui Zarian George. În același timp, președintele PSD Constanța era dator cu 460.000 de lei (datorie scadentă în anul 2018) lui Borcea Elena.

Felix Stroe câștiga de la RAJA SA 284.000 de lei anual, de la MApN 67.700 de lei anual (pensie) și de la Cristal Jupiter SA 190.000 de lei anual (dividente).

Citește și: Abonații RAJA plătesc una dintre cele mai scumpe ape din țară. Lista națională a prețurilor la apa potabilă

Sunt câteva motive pentru care Felix Stroe are nevoie de o schimbare la față, de o nouă imagine, de umanizarea personajului care să atragă voturile oamenilor din județul Constanța. Să nu uităm că Stroe și-a pus pentru prima dată (de când este lider județean al PSD) pielea politică la bătaie candidând pentru o funcție publică.

sursa foto: Felix Stroe/PSD; sursa foto deschidere: evz.ro

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

Felix Stroe și pisica familiei

Cele mai populare

Recent Comments